Jag hann inte

På nyårsafton var det drag under galoscherna här hemma. I alla fall innan gästerna kom. Här kommer listan:

– Städade och kom ihåg att det skulle vara rena handdukar på toaletten
– Gjorde rödvinssås enligt Mannerströms recept. Fjärilar i magen eftersom jag försökt mig  på detta konststycke en gång förut och då fick jag hastigt ändra inriktning och göra grönpepparsås av alltihop. Den här gången lyckades jag.
– Knäckte 8 ägg och lyckades utan att få en enda liten gula i vitorna. Spritsade på glace-au-fore-tårtan, som blev jättefin och så småningom rann ingen glass ut i ugnen utan den var bara lite ljusbrun och fin uppe på toppen av topparna
– Letade fram min nyårspåse som innehöll överraskande många attiraljer i silverfärg. Där fanns tutor och glitter och lyktor och gud vet allt.
– Dukade med finaste porslinet och tillsammans med allt silvrigt så blev det ett riktigt tjusigt bord.
– Placeringskort på servietterna, samtliga försedda med små silverkulor
– Skrev en rap till en av gästerna som fyllde år den dan
– Övervakade när den andre personen i hushållet klöv humrarna och stekte oxfilén – bara påttifall att
– Skalade potatis som skulle bli hasselbackare
– Förberedde grönsakerna

Puh… ja ni fattar. När det började plinga på dörren var jag alldeles svettig. Men sen blev allt så bra och trevligt och gott och roligt. Jag hann dock inte läsa alla nyårshälsningar och inte skicka någon själv heller.

Idag har yngsta dottern återvänt till sin huvudstad och det är väldigt tomt och tyst här. Känns läge för att ta bort julen men behärskar mej i två dagar till. Jag har ett stort rött ljus som brunnit varje kväll sen advent och fortfarande inte visar några som helst tecken på att avmattas. Jag ger det en chans till på söndag, sen åker allt rött. Idag var det dessutom väldigt ljust ute och jag tyckte precis det kändes som att våren är på väg. Ljuset kan visserligen bero på att jag ligger så länge på morgonen så att det nästan är dag när jag masar mej upp och tittar ut.

Ikväll blir det en alldeles vanlig kväll framför TVn. Hoppas alla får ett härligt nytt år….

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Jag hann inte”

  1. Oj vilket flöj. Jag hade också nyårsfest men vi var bara 10 personer och lite enklare tillställning så det gick rätt fint och jag blev inte ens svettig. Nu däremot är jag lite svettig. Jag är kattvakt och det där attans kräket jamar och jamar och river ner grejor hela tiden för hon får inte gå ut för dom ska komma och hämta henne. Det har stormat som attan inatt och det är blankis ute så det behövs både spark och dubbar på skorna för att man överhuvudtaget ska kunna gå ut. De dagliga promenaderna har varit inställda i flera dagar nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *