Min tågresa – del 1

Nu ska ni få höra på grejer…. Jag kommer den här veckan att dagligen publicera något jag antecknat från min senaste tågresa. Här kommer

DEL 1

Jag står på perrongen vid mitt tåg i god tid. Har noga studerat anslagstavlan för att kolla avresetid, spårinformation samt förstås att allt stämmer på min biljett. När tågdörrarna öppnas rusar alla passagerare upp på tåget med panik i blicken. De verkar vara rädda att inte komma med. Som tur är informeras vi via högtalare flera gånger om vilket tåg vi just stigit på. Himla bra, en tanke som ofta slår mej – tänk om jag sitter på fel tåg och är på väg till Skanör nu? Det har såklart aldrig hänt, men man vet ju aldrig.

Jag ordnar det mysigt i mitt lilla hörn. Ensam på mitt ”två-säte” än så länge. Är glad att jag inte har ett bord framför mej och någon okänd på andra sidan. Vart ska man då titta i 5 timmar?

Närmast mej sitter en trevlig man i medelåldern. Han är klädd i kavaj och väst med en rutig skjorta utan slips. Han ser avspänd och ledig ut. Han har varit och hälsat på sin väninna i helgen. De träffades för 1 år sen efter att ha nätdejtat, men har fortfarande inga tankar på att flytta ihop. De pendlar till varandra och eftersom de båda har vuxna barn och ganska flexibla jobb så går det alldeles utmärkt. Han ler vid tanken på den mysiga gångna helgen. De har tagit långa promenader, ätit och druckit gott och njutit av varandras sällskap.

En mobil ringer. Barnen kom iväg till skola och dagis, men Erik glömde gympakläderna så då fick pappan åka en extra resa till skolan med den. Så går det när man inte har koll. Middagsmaten avhandlas under några minuter och kvinnan suckar när hon för tredje gången säger att hon inte vet vad dom ska hitta på till middag. Kanske kan han köpa något färdigt, men inte pizza och inte hamburgare ”Det äter ni varenda gång jag är borta”. Med ytterligare en suck avslutar hon samtalet med ”Vi hörs sen”. Hon ska delta i en internationell Läkarkongress där hon ska föreläsa om influensavaccinets effekter.  I deltagarlistan har hon sett namnet på en trevlig och intressant läkarkollega från Sydafrika. Hon gläder sig åt mötet. Med koncentrerad min tar hon fram sin laptop och börjar arbeta.

forsättning följer

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Min tågresa – del 1”

  1. Att tjuvlyssna på andras samtal i mobilerna och fantisera om människors liv kan vara nog så trevlig sysselsättning på resan så den går lite fortare. Ser med spänning fram mot nästa kapitel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *