Min tågresa del III

Följ den spännande avslutningen…

–  Ja nu är jag äntligen på hemväg. Herregud vad det är jobbigt att vara barnvakt. Jag har inte haft en lugn stund. Det skulle bakas och städas och läsas läxor och faktiskt även uppfostra barnen. Det får jag ju säga att dom är släpphänta, i synnerhet mamman. Men gulliga är dom förstås, jag pratade just med Anton, han hade åkt skidor. Nej nu ska det blir skönt att komma hem och rå sig själv. Dom ville jag skulle komma tillbaka om 3 månader och jag sa att jag skulle kolla i min kalender. Då var jag väl rätt rolig va? Jag lär väl åka ner igen, glad som en lärka och sen när jag åker hem är jag slut som en skata. Vi ses snart!

Man känner doften på långt håll. Hon är mycket elegant. En tjusig svart kappa och en rosa scarf knuten så där lagom hafsigt runt halsen. Bergis cashmere! Håret är välfriserat och uppsatt i en stram knut. I öronen har hon pärlor. Under kappan en snygg kavajkofta i svart/vitt, svarta byxor med vassa pressveck. Kvalitet och elegans rakt igenom! Hennes bagage består av en liten DG-väska med tillhörande handväska. Ursnyggt! Hon tar fram ett magasin med glättade pärmar och sätter sig ner och bläddrar. Hon ska hälsa på sin gamla mamma som bor på servicehus i den lilla staden. Hon gruvar sig lite. Mamman har blivit så gammal och det är svårt att umgås med henne. Hon hör väldigt illa och det gör att konversationen blir något haltande. Inte har dom så mycket att prata om heller. När hon berättat om världen utanför; om familjen och vännerna, om arbetet, om resorna som nyligen gjorts, om golfintresset, om senaste konserten och teaterföreställningen har de inte så mycket att säga varandra. Från mammans värld och vardag finns inte mycket att berätta. De kommer väl att diskutera maten, personalen och servicen. På frågan om hon trivs kommer mamman som vanligt att svara: ”Jodå det är bra här.”

Nu blir det inte fler ”nypåstigna” som konduktören envisas med att kalla resenärerna. Dags att slappna av, läsa  pocketboken, lösa korsord, smaska på lite godis och vips är jag framme vid min slut-destination.

Nån kanske frågar sig hur jag kunde få reda på allt det här? MAN HAR VÄL FANTASI!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Min tågresa del III”

  1. Hon blev sugen på lite kaffe, gick till restaurangvagnen. Där träffade hon en gammalkompis från gymnasiet. De blev sittande flera timmar och pratade minnen. Det var så trevligt så dom bestämde sig för att gå på bio nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *