Här ska läggas om matstrategi..

Så här i efterjulstider haglar det av tips för att gå ner i vikt, må bättre, öka förbränningen. Jag har personligen inga som helst problem med att må bättre… så fort hälen är bra kommer jag att må superbra. Öka förbränningen vet jag inte riktigt vad det betyder, men det känns som att det är OK ändå i kroppen min. Gå ner i vikt… ja kanske det! I alla fall lite.

Så för att känna att vi hänger med i nya trender fick jag den andre personen i hushållet att tro att vi faktiskt behövde ändra kost, gå ner lite, må bättre. Sagt och gjort. En kompis är helt dedikerad till 5:2 diet så hon lämpade direkt över en kokbok och en tidning med en massa spännande, nyttiga och framför allt kalorisnåla recept. Allt såg smarrigt ut.

I måndags började vi. Gick ut hårt och åt en hel deciliter havregrynsgröt var till frukost. Vojne vojne, va mycket kalorier det var i den lilla tallriken. Så mycket så vi fick stryka lunchen direkt. Till middag blev det en mycket god omelett på 2 ägg, med några oliver och lite spenatblad som trevlig dekoration. That´s it. Då var klockan 1730 och vi satt här som fågelholkar och pimplade på vatten hela kvällen lång. Fruktfatet stod där så lockande och jag var så himla sugen på att få känna lite apelsinsaft mellan tänderna hela kvällen.

Men allt gick bra. Vi var faktiskt inte hungriga och jag förstår att man ska vänja sig och att det säkert går alldeles utmärkt att köra så där två dagar i veckan. Frågan är väl om man vill det? Det blir ju så himla tråkigt allting.

Min nyaste hälsa-livsstil-måbratrend innebär nu att jag ska använda en massa nya trevliga recept ur den fina kokboken men jag räknar inte kalorierna så noga. Och så ska jag försöka undvika bröd till samtliga måltider. Det är väl bra tänkt?

Är ändå glad att jag provat 7:1-metoden och befunnit den i högsta grad olämplig för en livsnjutare som jag. Och i morgon är det fredag och då ska jag ut i förvärvslivet igen. Då blir det sköna fredag i 1730-tiden… något som jag ser fram emot eftersom jag då har all anledning att lägga upp benen i soffan, stånka och säga ”ja idag har jag verkligen haft stressigt, jag är absolut värd lite uppassning”.

Ha en härlig helg ni med!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *