Det kommer från rymden tror jag

Plötsligt skulle jag scanna något på min skrivare och skicka det vidare till datorn. Det har jag gjort många gånger och det har varit så lätt och det har gått så bra. Nu var det stopp. Bokstavligt talat. Det kom upp en varningstriangel på skrivaren och sen gick det inte att trycka nånstans alls.

Här gällde det att lista ut vem jag skulle kunna ge mig på för att få hjälp med detta. Jag fattar ju att det blivit nåt vingel sen jag köpte ny dator. Datorn och skrivaren har jag köpt på Elgiganten, alltså gick jag in på deras hemsida och lyckades hitta ett nummer till supporten (som man inte får ringa om man inte har ett avtal – tror jag). I alla fall så ringde jag och kom fram till Kalle, Pelle, Christer eller Lars. Han ställde en massa frågor som jag lätt kunde besvara… Vad heter din skrivare? Serienummer???? (fanns på baksidan) Minns du om du körde nån cd när du installerade skrivaren? Jodå det mindes jag men plötsligt när jag fick nya datorn och det var bara en sladd som följde med, så slängde jag alla gamla sladdar och cd-skivor och dosor. Jag gillar ju som bekant att slänga.

Inga problem sa Kalle, Pelle, Christer eller Lars. Jag laddar ner en fil till dej. Vi följdes åt genom cyberrymden, till den ena blå fyrkanten efter den andra, jag öppnade och sparade och körde och klickade på Nästa och vips så var installationen klar.

Såklart provade jag att scanna ett gammalt ICA-kvitto på direkten. Och ta mej f-n om inte det fungerade alldeles utmärkt.

Mitt nya favorituttryck är därför ”Lätt med Internet”.

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Det kommer från rymden tror jag”

  1. Tack och lov för alla kallar och ollar som håller på med datorerna och som på telefon kan fixa det mesta. Helt otroligt. Jag har tvärt om ett problem med min nya skrivare. När jag ska skriva ut något från internet så måste jag först spara det på datorn och sedan skriva ut. En onödig omväg som inte var så förut men jag sätter min tro till att sonen kan fixa det när han kommer upp nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *