Glömde titta i backspegeln

Varje morgon liksom stapplar jag till badrummet. Det har inte att göra med ifall jag är trött eller inte. Jag liksom stapplar oavsett. Efter en lång stund sittandes, stunden blir faktiskt längre och längre har jag märkt, vågar jag mig fram till spegeln.

Jodå jag ser hemsk ut. Blek och tråkig och glåmig. Det är ett konstaterande varje morgon. Men det bryr jag mig inte så mycket om eftersom det finns massor med krämer och färger och penslar och pennor som snabbt tar bort det värsta. Håret kan jag också oftast konstatera att det ser skapligt ut. Tänker: ”Ja lite mousse på det här så håller det sig utan tvätt en dag till!”

Det tänker jag ända tills jag, och ibland ve och fasa glömmer jag det, tittar i backspegeln. Då är det som en stor kal fläck mitt uppepå och från fläcken ligger allt hår liksom framåt. Som om jag simmat motströms. Och jag kan säga att då räcker det inte med LITE mousse. Om jag har tur går det att fixa med blötläggning, hårdkamning och MYCKE mousse.

Och varje gång det händer så tänker jag: ”Va tur att jag inte gick ut så här!” Och i nästa sekund tänker jag: ”Hur många gånger har jag glömt att titta och ändå gått ut!”

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Glömde titta i backspegeln”

  1. Onekligen är det lite annorlunda när man bor på skogen. Här behöver min inga cremer och penslar och hårfön, man behöver inte ens kamma håret om man inte vill. Mina fåglar och ekorrar bryr sig inte ett dugg hur jag ser ut och gubbarna som kommer ser nog inte hur jag ser ut bara dom får lite kaffe och en pratstund. Fast du, om du går ut så dra på en mössa så ser ingen fläcken hihi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *