Jag är på Spa

Min fantasi känner inga gränser. Idag leker jag att jag är på Spa. Här behövs inga stora förställningskonster, det känns faktiskt väldigt verkligt. Och nu när jag har baddräkt på mej så tror jag nästan på det själv.

I själva verket är jag hemma på min gata i stan. Anledningen till spa-känslan är att jag på min dotters inrådan inköpt ett medel som heter Power Mousse. En sån där flaska som det finns massor av. Med skrikig text och bilder på blänkande badrumsytor. Vi har klinkergolv med värmeslingor i badrummet. Inte för att jag är särskilt förtjust i städning, men ibland ”snöar jag in” på vissa saker. Duschkabinen är en, golvet är en annan. Mellan plattorna finns nämligen en fog. En fog som var ljusgrå när vi flyttade in men som nu på vissa ställen är väldigt mörk, man kan nästan säga svart…. fast då låter det så väldigt smutsigt.

Jag har försökt med diverse medel, som potatismjöl, Cillit Bang, Ajax och nu senast, efter ett tips i Året runt, bakpulver. Bakpulvret provade jag på två mellanrum och det blev väldigt vitt och fint ända tills jag kom på att det var själva bakpulvret om låg där och var vitt.

Men nu alltså, Power Mousse. Jag sprutade mellan plattorna, gick därifrån en stund och körde sen med rotborsten… Snacka om ljust och fint. Golvet ser ut som nytt. Det som inte är lika roligt är lukten av badhus och klor.

Det gäller förstås att vända detta till något positivt. Om man kommer in här så tänker man säkert: ”Här bor det en som håller rent omkring sig. Hon kanske rent av är en städmänniska!” Fast om dom ser baddräkten så kanske dom får helt andra tankar i huvudet och då menar jag inte: ”Åh vilken kropp hon har fast hon är över 60!” Utan snarare mer: ”Nu har det snurrat om ordentligt!”

Tillståndet och klädvalet är högst temporärt. Nu ska jag dressa mej och dra iväg på lunch på Restaurang Hof. Och sen på eftermiddan blir det Sköna Fredag, som följs av Sköna Lördag och sen … ja ni vet!

Ha så härligt ni också i helgen!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *