Solen glimmar och dammet yr

Vaknar. Kisar ut bakom gardinen och tror att det jag ser är en mulen dag.  Det gör inget. Då slipper jag nämligen den tvådelade känslan av att det är så härligt och soligt ute medan det inne ser ut som att man inte tagit i dammsugaren på månader. Det är fler än jag som beskriver detta. Jag tänker, hur kan det se ut så här när jag ändå städar regelbundet? Hur kan det bli så dammigt?

Men det är nu som man får ta fram sina gamla fina beprövade egenskaper som simultankapacitet, split vision och ”manana”. I det här fallet betyder det att man får glädjas åt vårsolen och inte bry sig i dammet.

Igår fick jag för mig att jag skulle sticka en halsduk !!! Efter ett tips från en läsare som föreslog att jag kanske skulle satsa på nåt som inte behöver passa.  Varför inte tänkte jag och plockade fram en beskrivning från nätet. La upp och stickade några varv, det var spetsmönster…. efter fem varv repade jag upp alltihop och la ner garnet i påsen igen. Det var det det…

Nu ska jag på styrelsemöte, sen körövning och ikväll ska jag sälja biljetter på basketmatchen. Det innebär

1.  inga dammtussar kan få mig ur balans
2. inga tankar på handarbete får plats i min fulltecknade dag

Ha en härlig tisdag ni med!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *