Man ska vara glad åt fötter

Min sjukgymnast uppmanar mig till två saker:

1.  TÅLAMOD
Härom dan undrade han om han gissat rätt i att jag inte hade så särskilt stort tålamod. ”Rätt svar”, sa jag. Då undrade han om jag hade ännu mindre tålamod när jag var ung. Bara en sån sak: ”När jag var ung…” Ingen bra fråga.. Men jag sa i alla fall att det kändes som precis tvärtom. Jag upplever att mitt tålamod aldrig har varit sämre än nu så här på äldre dar.

2.  MÅSTE TYCKA OM FOTEN
Han säger att det är viktigt att jag är positivt inställd till foten i allmänhet och hälen i synnerhet. Hur tänkte han då! Här mumlade jag bara något till svar, skyllde på att det gjorde ont när han brutalknådade min vad.

Men jag är inte den som är den. Jag kanske kan försöka lista några positiva saker som följer av att man har hälsporre:

a)  Fallrisken sjunker dramatiskt eftersom jag aldrig är ute och vandrar några längre sträckor
b)  Vinterskorna kommer att räcka minst två säsonger längre än vad jag kunde tro i november
c)  Dubbarna på spikskorna ser helt oanvända ut
d)  Det är väl alltid bra att bli masserad och knådad
e)  Jag har fått pröva på laserbehandling och inte nog med det, jag går hos en som förutom mig har hästar och hundar som klienter. Är inte det speciellt och udda så säg?
f)   Bilen blir nyttjad och körd och använd
g)  Östersunds kommun får in parkeringsavgifter i en outsinlig ström

Här slutar ett fånigt blogginlägg från en fånig person som inte är ett dugg rolig och inte ett dugg positiv och inte har ett uns tålamod kvar och som inte tror att foten ens kommer att bli bra till sommarn (som alla så käckt säger och därmed tror att jag ska tycka att det är toppen!). Härlig tisdag och hela veckan på er!

 

 

 

 

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Man ska vara glad åt fötter”

  1. Det där att tänka positivt är då inte lätt det vet jag av egen erfarenhet och ibland blir man rent förbannad på alla som ska ha en att tänka positivt och se det bästa i allt. Allra värst är dom som säger ”det kunde vara värre” Jajamen foten i kläm. Jävligt dålig tröst när man har ont så jag ska inte ge dig några uppmuntrande tillrop bara säga att jag vet hur jävligt det är med hälsporre eftersom jag haft det. Svär och förbanna för det gjorde jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *