Idag leker livet

”Imorgon är en annan dag” – minns jag en låt som hette. Och det stämmer verkligen. Från att rubriceras som en gnällig tråkig och fånig Barbro-Bloggerska kan jag idag stolt kalla mig för en glad positiv arbetssam och spruttelidutt dito.

Vad hände? Igår bestämde jag mig för att kasta mig in i svarta hålet. Det är faktiskt, ganska otippat, namnet på min ena garderob. Den där jag lägger in allt jag haft på mig ena dan och som jag tror jag ska använda även nästa dag (fast ofta tar jag nåt annat). Den där jag lägger strumpor, par på par, för att sen ta nya eftersom. Den där jag har 5 par mysbyxor som ser lite småsjaskiga ut. Den där jag har nästan alla mina vita och svarta t-shirts som bara är använda en gång. Vad är det för ordning?

Alltså bestämde jag mig för att sortera, tvätta och rensa. Det var jätteroligt. Tvätthögen blev enorm och slänghögen fick sitt och en liten laddning får Röda Korset också. Och: (men säg det inte till nån: Jag slängde den vita tröjan som jag stickade ifjol och som blev 90 cm bred och 40 cm lång och som det gick åt så mycket garn till mm mm). Lyckades även övertyga den andre personen i hushållet att gå igenom sin garderob. Där är det inget svart hål. Där ligger tröjor och byxor  i snörräta rader och det är till synes en fantastiskt god ordning. Men, om man vill finna fel och jag vill förstås inte erkänna att han har bättre ordning än jag, så kan man faktiskt hitta en och annan skjorta som definitivt gjort sitt. Närmare bestämt hittade vi 6 st som inte ska få vara med längre. Dom andra hängdes ut eller gick till tvätt. Va bra det är med Vanish förresten, dom gula kragarna blev jättefina!

Och idag är det strykning och tvätt som gäller. Sen ska jag också gå loss på min byrå, där är det också lite flurigt. Samtidigt ska jag fundera på om jag verkligen ska behålla 2 rosa linnen, 1 ljusgrönt och 1 grått som jag varje år synar och sen bestämmer att ”det är inget fel på det här!” men som jag inte har använt sen sommaren 2005.

Och ute är det soligt och lite kallt och jag ska handla och gå på Damklubb och få laser och himmel och plättar va kul allt ska bli. Sen i morgon är det Sköna Fredag (igen) och då ska jag arbeta hårt för att sen bli bortbjuden…. visst är det ett underbart ord ”BORTBJUDEN”. Det finns väl ingen som säger så nuförtiden. Men nu gjorde jag det.

Hoppas ni har lika tur som jag, att ni får en rolig torsdag en trevlig fredag och en härlig helg!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *