Hålla i..

Man kunde ju tro att jag skulle hålla i lite. Att jag, efter förra veckans orerande om hur duktig jag var, om hur mycket jag städade, om hur många garderober jag rensat och vädrat, skulle fortsätta till byråer och klädkammare och gud vet vad.

Uthålligheten har blivit som ett gammalt resårband. Den tänjs och tänjs och till slut stannar det mesta vid en tanke. Jag har inte gjort ett smack sen jag tog in sista skjortan från vädring. Nej jag har ägnat mig åt en bra bok, spel och dobbel och slötittande på TV. Tänker att jag ska vänta tills inspirationen kommer… då lär jag få vänta.

Inte för att det spelar nån roll, men visst hade det varit lite roligt om jag hade fortsatt och det hade luktat Ajax i hela huset. Att alla mina byrålådor såg prydliga och städade ut. Att dammtussarna som jag upptäckte idag när jag skulle knyta skorna skulle ha varit ersatta av en blänkande parkett där inte minsta korn kunde upptäckas.

Sorgligt men sant. Jag är faktiskt en väldigt lat tant. Men en sak som jag verkligen ägnar mig åt är min fot. Idag har jag hämtat nya fina måttbeställda sulor, nu av ett tunnare slag. Min fot har nu kostat mig en flott utlandssemester. Men å andra sidan, vem vill fara utomlands när man istället kan vandra omkring på fjädrande sulor med lätta steg och när man kan vara säker på att eländet tar slut eftersom alla som haft hälsporre har blivit av med den så småningom.

Tjo tjim simsalabim…. snart är det helg!

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Hålla i..”

  1. Va sjutton, man har väl rätt att vara en lat tant när man arbetat ett helt liv och det där med garderober och blanka golv spelar väl egentligen inte den minsta roll här i livet. Du ska se att din fot snart blir bra. Man blir bra till sist även om det tar tid. Det du, är viktigare än städning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *