Bara måååste blunda en stund till

På helgerna får jag kaffe på säng. Och tidningen. Mysigt att fika och sitta och läsa alla bilagorna i lugn och ro. När det är klart efter ca 1 timme måste jag bara krypa ner under täcket igen och låssas att jag är så trött så jag bara måååste få blunda ett tag till.

I själva verket är jag så pigg så redan att vänta på  kaffet innebär en påfrestning eftersom jag känner mig helt utvilad och sugen på att börja dagens värv. Som är??? Nåja, jag ligger kvar ett tag och förmodligen vill jag återknyta till den tid då varenda stund då man kunde ”tjyvsova” var värdefull. För då var man ju trött. Liksom att höjden av lycka, när man jobbade, var att få lägga sig och läsa en bok mitt på blanka lördagen. Nu kan jag läsa när som helst, hela dan om jag vill och då är det inte lika fantastiskt med den stulna stunden då man borde ”gjort något” istället.

I morse när jag låg där och låssades att jag behövde mer vila kom jag plötsligt att tänka på Sven-Bertil Taube???!!! Vad är det som händer? Han är inte en idol, han är inte i rampljuset varje dag och mig veterligt har jag inte tänkt på honom alls nån enda gång.

Fort som fanken var jag uppe ur sängen. Gud vet vad som annars skulle dyka upp! Och idag är det Sköna Fredag igen…. Jag tror jag ska ”ta” badrummet en vända. Ha så härligt ni med!

 

 

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Bara måååste blunda en stund till”

  1. Det är underligt med oss människor. Det vi längtat till blir inte så märkvärdigt efter ett tag som att få sova när man vill. Nog skulle jag längta till att någon skulle ge mig kaffe på säng någon gång till exempel men du bara nämner det liksom så där i förbifarten som om det vore så där vardagligt. Nåja helgen ska bli solig och fin så det är bara att ge sig ut och njuta för ingen vet hur länge det varar. Ha en trevlig helg

  2. För att ljusa upp sovtänket kan jag glatt medd att jag i regel lägger mig 20.00 om kvällarna och det är verkligen sorgesam fakta. Hör ju många andra som springer runt i egentiden och gympar, joggar, yogar mm och jag kan ibland smyglägga mig ännu tidigare…Ej bra..
    livet blir ju så kort om man ska lägga sig så tidigt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *