Naglar = allmäntillstånd?

Mina naglar är tunna som en våris, dom flagar sig och det konstigaste av allt, dom är så sköra så man kan ta i mitt på nageln och bara nypa till, om det finns något att ta tag i, och så lossnar just den biten. Man får liksom ett uppehåll i nageln. Originellt men absolut inte snyggt.

Varje kväll bestämmer jag att nästa dag får jag inte röra fingrarna överhuvudtaget, ja alltså inte röra fingrarna utan inte pilla på naglarna. Svårt beslut som jag oftast överger om inte förr så till en av alla otaliga nyhetssänd-ningar på TV. Den andre personen i hushållet är omåttligt förtjust i just nyheter. Jag tycker också det är bra att hänga med i det som händer, men kanske behöver jag inte höra samma saker fyra gånger per kväll.

Har läst att naglar är en bra fingervisning (vitsigt!) på hur man mår i hela kroppen. Det stämmer då inte på mej. Jag är hur pigg och kry som helst men om jag skulle gå efter nagelstatusen så vore jag en bräcklig, skör, färglös, tunn och blaskig människa.

Det finns faktiskt en hel del vetenskaper och undersökningar som inte stämmer på mej. Eller, rättare sagt, vissa väljer jag för mitt eget välbefinnandes skull att inte fästa nån uppmärksamhet vid. Men den jag läste härom dan – att underviktiga löper större risk för demens – den tar jag till mej. Alltid något!

Publicerat av

6 reaktioner till “Naglar = allmäntillstånd?”

  1. Jag brukar också få dåliga naglar och lite sprött hår lite då och då och därför äter jag silica eller hårkur eller öljäst i alla fall något med bvitamin i och då går det över ganska fort och håret och naglarna växer som attan. Roligt att du börjar blogga igen. Välkommen

  2. Blir ju lite lur nu på om detta kan ha att göra med för mycket knopplande genom åren…isåfall har jag en arvinge till som ligger i riskzon..men kanske måla ett tjockt lager nagellack borde väl håll i hop é..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *