Snygga ben

Tänkte aldrig på hur mina ben såg ut när jag var ung. Var nog mer fixerad vid hår, ögon och mun. Tills jag en dag träffade en avlägsen kusin från Skåne. Sen vi hälsat hjärtligt på varann sa hon: ”Stackars dej, du har samma stygga ben som jag och á farmor!” Fy va styggt sagt! Och jag som vid den tiden inte ens hade kollat in mina spiror och tyckt något alls om dom.

Sen den dan har jag alltid tittat på mina ben och andras också för den delen. Och hon har rätt, jag har verkligen fula ben. I yngre dagar var dom ändå ganska OK, månne berodde det på den totala kroppsvikten. Men nu… herregud dom är som timmerstockar. Dom är alldeles raka och det känns som att dom går rakt ner i asfalten, som att det inte är nån fot alls emellan. Det är liksom samma form från topp till rot så att säga. Inte undra på att det ibland känns som att jag stapplar fram.

Löjligt kan man tycka… det spelar väl ingen roll hur benen ser ut. Nej faktiskt inte men eftersom jag såg ett kort på mig själv i helbild häromdan så uppmärksammade jag fenomenet igen. Jag och á farmor!

Men så kom jag ihåg min mormor som var full av bevingade uttryck. Hon sa: ”Gå fort så är det ingen som ser hur du ser ut!” Så bara jag blivit av med min sporre så ska ni få se en som kan gå fort…

Och nu är det fredag, det ser kallt ut här utanför mitt fönster. Tror jag drar mig tillbaka, lutar mig lite och njuter av helgfriden redan nu. Ha det så bra!

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Snygga ben”

  1. Hej Barbro. Har du fått helt raka ben har du kanske något som kallas lipödem. Det kommer och ter sig i olika grader hos olika drabbade. Hör gärna av dig på mitt mail så berättar jag mer om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *