Uppe med tuppen..

Jag vill leka att jag är som tonåringarna som kan sova hur länge som helst och som ällskar att ligga och dra sig. Jag vill vara uppe halva nätterna och ha massor att syssla och pyssla med. Jag vill va en sån som inte har tiiid att lägga sig alls. Jag vill va en som inte veeet hur timmarna på dygnet ska räcka till. Det låter så roligt att vara så upptagen.

En sån är jag inte. Tänk om jag är på väg att bli  ett sånt där gammelfolk som är uppe skittidigt på morgonen, som mamma sa ”innan fanken fått på tussan”? För jag antar att det är min stigande ålder som är orsaken till alltihop. Eller också är det EUs fel som envisas med att vi ska ändra till sommartid.

Jag har alltid haft lätt för att ligga och dra mej på morgonen. Sen jag slutat jobba stiger jag av princip aldrig upp före åtta eftersom jag anser att det är helt onödigt, jag hinner lätt med det jag ska göra om jag börjar efter frukost vid niotiden. Men nu ett tag, faktiskt sen vi flyttade klockan framåt, så vaknar jag vid sextiden och är jättepigg. Men jag ger inte upp, eller rättare sagt jag stiger inte upp. Inte som dom där gammelfolken som hoppar upp halv fem och kokar kaffe och läser tidningen så att allt är klart till halv sex. Vilken lång dag det skulle bli!

Jag ger inte upp. Ikväll ska jag vara uppe minst till kl tolv och sen ska jag läsa en timme och sen var det väl sjutton om jag inte ska kunna sova länge i morgon bitti.

Fast å andra sidan var det ju ganska härligt att vara uppe före åtta just idag. Strålande sol, blå himmel. Vad finns att klaga på… Livet Leker!

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Uppe med tuppen..”

  1. Ja jag får nog sälla mig till gammfolk kategorin med tanke på mitt morgonvak vareviga dag…Skyller det på pappa som lärt oss detta fenomen…men desvärre gillar jag tystnad, spis-
    sprak och kaffe utan en själ som stör..Sen gillar jag även att gå innan folk är vakna så ingen ser mig…hm också något faderligt över det hela för ännu har jag aldrig i mitt 40 åriga liv sett modern in aktion före 07.00..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *