Hur många löv finns det i världen?

Blåsippa

 

Jag blev väl inte precis överraskad över att hitta en heltäckningsmatta med bruna löv över hela tomten. Dom är för många för att man ska kunna bortse från dom och att köra över dom med gräsklipparen är inte att heller att tänka på. Det är bara att räfsa.

Nu är axlarna stela, huvudet sitter fast i nacken och hela kroppen känns väldigt ovanlig och otränad och trög. Men, det är ju inte så noga just nu. För nu är alla löven, efter 32 turer med skottkärran, placerade på en plats i skogen. Där kan dom ligga och gotta sig och kanske om några år så har dom sjunkit ihop och blivit en skön och mjuk bädd att gå på.

Det är alltid lika härligt att komma till Lantstället. Jag tycker som bekant att det är lite futtigt att säga Stugan eller Fritidshuset. Lantstället låter mycket finare än vad det är, vilket passar mig alldeles utmärkt. Jag är förmodligen en sån där som vill verka vara lite för mer…

Det är så härlig lukt där. Och fåglarna sjunger. Och det är mjukt att gå på den fula ojämna och skogsaktiga sk gräsmattan. Och man kan sitta och glo hur länge som helst… fast det gjorde jag inte nu för det var lite för kallt i luften. Och dagarna går och när kvällen kommer är man så trött av all frisk luft så man somnar först en stund innan maten och sen lika lätt på kvällen. På morgonen vaknar jag och tittar ut på en stor björk som har sin krona precis bredvid sovrumsfönstret och det är så praktiskt att direkt kunna se vilket väder det är där ute.

Och när jag tog mej en promenad uppöver vägen så hittade jag, som jag gör varje år, mitt blåsippsställe. Det har funnits där så länge jag kan minnas. Och där fanns några frusna sippor som faktiskt vände sej neråt mot marken och liksom inte orkade veckla ut sina blommor riktigt. Dom frös väl kan tänka.

Tillbaka på min gata i stan ska jag nu hyfsa till mej och duscha länge, för jag fryser fortfarande på ryggen. Och i morgon är det måndag…. det blir också roligt!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *