Denna dagen

Idag var det en sån där dag. Direkt när jag vaknade så förstod jag att det inte skulle bli så kul. Det såg ruggigt och kallt ut. Hasade mej upp och fixade frukost. Försökte fundera ut ett innehåll på timmarna som låg framför mej.

Men helt plötsligt mellan filen och kaffet så kom jag på att jag snart ska flytta till Lantstället. Jag mindes också med all önskvärd tydlighet vad som hade hänt igår när vi fick fikafrämmade. Jag satt på soffan och tittade rakt framåt och fick syn på en låg hylla rakt i mitt synfält. Den var så dammig så den var alldeles vit. Och det är ganska ovanligt när själva hyllan är av bok. Då brukar det inte synas så väl. Hoppas, hoppas att främmandet inte tittar åt samma håll som jag, tänkte jag. Fast det skulle väl vara maximal tur om inte dom skulle titta liksom rakt fram nån gång under en hel timme.

Alltså, här behövde städas. Något som jag dragit på i det längsta eftersom jag snart flyttar. Känns trist att lägga ner jobb då. Fast om man tänker efter så kan man ju tänka att det är väldigt kul att jag inte ska ta fram nån trasa på min gata i stan förrän tidigast i september.

Sagt och gjort. Jag hastade, fuskade, sprang och låssades vara upptagen. Och när det hade gått 1 timme så var jag klar och det kändes lite bättre. Nu har jag fikat med annat främmande (vi satt i köket) och nu återstår några timmar innan middan. Den tiden ska jag ägna åt att göra absolut ingenting.

Härlig måndag på er!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *