Flytt nr 1

Idag går första stora lasset mot öster. Hm, man måste tänka. Vad kan man rimligtvis behöva ha på Lantstället under en hel sommar? Hjälp!!

Jord att lägga i mina fina planteringslådor. Dom är som finast nu innan jag planterat något. Dom ligger där så bruna och fina och man kan faktiskt lätt inbilla sig att dom snart ska prunka i grönt och att man bara har att fundera på var man ska börja ta.
Det kan bli en regnig sommar: Stickgarn både tjockt och tunt. Beskrivningar på strumpor och vantar.
Ifall barnbarnen kommer och det regnar: Dom kanske vill brodera något. Garn och beskrivningar.
Stora salladsskålan? Tveksamt. Den har jag tagit med mej vartenda år och det har inte funnits någon anledning att dra på så stort kärl till några personer.
Kläder förstås. Men det kan jag inte ta än. Ska vara i stan nästa vecka också.
Matta. Köpte en fin matta på Rusta förra veckan. Nu har jag köpt en till så jag ska lägga dom på rad.
Vaxduk. Igår köpte jag en tokblommig. Hoppas den passar till den mycket randiga och färgstarka mattan.
Monopol-spelet. Påttifall att det regnar och påttifall att barnbarnen kommer.
Mobilladdaren. Jag har tappat den ena. Får inte glömma att ta hem den här igen.
Böcker. Tänk om jag blir utan bok helt plötsligt. Som tur är har dom ett fint bibliotek i Kälarne, dit brukar jag åka och låna en hel hög.
Byxorna som jag målar i. Fast jag vet inte om det blir nåt måla av i år.
Skor. Nu har jag många skor som jag inte kan använda eftersom jag har en iläggssula som är hög som en missbrukare. Så nu när hälsporre börjat vika hädan får jag skavsår ovanpå tårna… väldigt konstigt fel som jag aktar mig för att nämna till nån. Låter knäppt.
Ny kortlek. Jag kan sitta och dunka på med patiens hur länge som helst när jag är på landet och liksom är ledig (hihi).
Frön. VAD ska jag sätta i år? Jag tänker och tänker och till slut fastnar jag på nåt
väldigt ovanligt. Sallad. Kanske ska jag ta stora salladsskålen i alla fall?
Mat. Sylt ur frysen. Får inte glömma det. Kan bli våffelfrukost rätt vad det är.
Vinäger och olja och en massa andra flaskor som står i kylskåpsdörren och sällan blir uttagna. Sist jag tog med vinäger hade flaskan läckt så att det stank vinäger i bilen i flera veckor. Inte kul. Kanske lika bra att dom får stanna hemma.
Fönsterputsaren som jag fått låna. Alltså inte en putsare utan en skrapa.

Och just ja, vi ska ju få plats också. Trevlig helg!

 

 

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Flytt nr 1”

  1. oj oj oj vilket stök och planerande innan du är på plats. men det är tur att ni inte har så långt så ni kan fara och hämta om det skulle knipa. Välkommen till landet. Nu hoppas jag att vi ses någon gång. Annars har jag mina planer på att öppna min loppis men jag vet inte om jag hinner. Vi pensionärer har ju så mycket att göra. Visst är det konstigt. Jag trodde att man hade hur mycket tid som helst och skulle hinna så mycket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *