Glad att vara där

Jomen det gick ju bra allting. Förutom att jag blev så himla trött. Trött på all friskluft, trött på allt slitgöra, trött i ryggen. Men mest var jag glad. Glad att vara på landet igen, glad att känna all friskluft, glad att ha massor att göra, glad att så mycket blev klart och glad att jag snart ska flytta dit på riktigt och stanna där hela långa sommaren.

Städade förrådet. Jag försökte smyga iväg utan den andre personen, eftersom han är så riskbenägen när det gäller att göra sig av med saker. Han spar och han spar. Hade hoppats hitta fler saker att slänga men förmodligen gjorde jag det redan i fjol. Så nu fanns det inte så mycket skrot men ordningen kunde definitivt vara bättre. Och så fick jag slita bort en gammal vaxduk som låg på en hylla och sätta dit en ny och fin. Det var ju roligt!

Vad är väl en städdag utan att putsa fönster.  Jag hade lånat en sån där elektrisk skrapa av en kompis. Och himlar vad bra den var. Jag har putsat varenda fönsterruta på bägge husen. Och trot eller ej, det funkade även på lusthusets alla 98 rutor. Skrapan var för bred men om jag la den åt andra hållet så gick det. Jättefint blev det. I morgon köper jag en egen, min gamla snåljåp där!

Fröna fröna fröna. Jodå 3 salladssorter kom ner i jorden. Jag kan verkligen kalla mej den store optimisten när det gäller grödor och sådd. Om jag hade levt på 1800-talet hade jag fått emigrera direkt om jag skulle ha levt på det jag sått. Mina odlingar kan absolut beskrivas som nöd- eller missväxtår. Så har det i alla fall varit hittills. Men jag är säker på att det blir annat i år.

Så igår la jag mej med ett lyckligt leende på läpparna! I morse var jag inte lika glad!

Snö i Övsjö

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Glad att vara där”

  1. Inte bra för fröna. Risken finns att dom ruttnar bort. Jag har inte satt någonting ännu knappt gjort iordning rabatter och trädgårdsland men en vacker dag om det kommer någon så ska det väl bli. Nog blev man sur när man vaknade till snö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *