Nånstans behövs det göras om

Väl hemkommen till Lantstället har jag i en hel dag funderat på var jag skulle kunna ta och måla lite. Det är ju så roligt.. Hela huset invändigt är vitt och fint och nymålat sen i fjol. Stockholmsdottern prenumererar på alla inrednings-tidningar som finns och när jag var där upptäckte jag att jisses va mycket fint man kan göra med färg.

Till slut var jag tvungen att söka mig utåt. Närmare bestämt till utedasset. Det är inte målat på länge. Tänkte att varför inte använda samma färg och plan som den där familjen i Gamla stan som hade målat sitt vardagsrum i olika mörkblå färger. Den andre personen i hushållet höjde inte bara ögonbrynen, även rösten åkte upp några decibel. ”Dasset!!! Vi har ju innetoalett. Det är väl ingen som går på dass då?” Typisk realistisk men tråkig kommentar som jag valde att helt ignorera.

Iväg och hämtade färgprover och satte mej på dass. Nu hade jag inte riktigt tänkt på att jag för några (ganska många) år sedan målade vita väggar med grekblå detaljer. Många grekblå detaljer. Om jag nu skulle göra som jag tänkt, att göra en vägg mörkblå? Hur blev det då med ventilationsröret, listen runt fönstret, halva dörren? Suck suck suck! Avskyr att ge mig men var tvungen erkänna att det var

1.  för mycket jobb
2.  för lite allmännytta
3.  ingen idé
4.  blääää

Milt sade han: ”Jaså har du ändrat dej!” Det var fint sagt!

Men nu är det fredag och solen skiner. Snart ska vi grilla! Trevlig helg på er alla!

Publicerat av

2 reaktioner till “Nånstans behövs det göras om”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *