Dasset, del 2

Höll på i flera timmar. Tog ner alla tavlor. Jodå, dom åkte ut från huset när jag målade köket i fjol. Skurade väggarna så dom blev nästan som nya. ”Sydde” nya gardiner. Sydde för mej innebär oftast att jag klipper sönder något, höftar med ögonmåttet, klipper till och hänger upp ofållat. Det är ju bara dass! Se där, då var det inte så noga. La stenar i en burk och sist men inte minst.

Vek ihop mina nyinköpta små frottéhanddukar (egentligen tvättlappar till barn), la dom i en nyinköpt stålkorg, placerade en annan likadan korg ovanför där det är tänkt att man ska lägga den använda handduken. Ställde in mina två nyinköpta kopparhinkar (det är inte koppar men om man har fantasi kan man säga att färgen går åt kopparhållet). En hink med friskt vatten och en som hänger under tvättstället och som man kan släppa det använda vattnet ner i. Fiffigt va!

Så var mitt nya dass klart och bara därför har jag varit där två gånger redan. Det är faktiskt ganska mysigt att sitta där och titta ut på träden som kanske snart blir alldeles gröna och gräsmattan där man med god vilja kan se att det nog kommer upp några strån vilken dag som helst. Och så kan man leka att man såklart inte  får blåskatarr om man bara sitter en liiiten stund.

I övrigt ägnar jag mig åt min nya mani. Att plocka nässlor. Sen jag besökte Astrid på Nässelgården har jag blivit begeistrad i nässlorna. Jag plockar några liter per dag, förväller och fryser in. Tänker att det blir gott att ha till vintern när snålblåsten viner. Varför inte nu i så fall… Nej den som spar han har. Synd bara att det ta sån tid att plocka dom. Dom liksom bara försvinner ner i korgen.

Och nu ska jag till sopstationen i Kälarne. Det blir nog en lunch också… bara för att …

 

 

Publicerat av

En kommentar till “Dasset, del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *