Ett pensionärsliv

Här gäller det inte att fånga dagen utan snarare få dagen att gå. Jag ägnar mig åt ändlösa meningslösa och tidskrävande äventyr varje dag. Trots ett ospäckat schema och dygnets många timmar så upplever jag ändå att det liksom blir fullt upp. Detta fenomen kan också kallas: ATT VARA PENSIONÄR.

Igår hade vi faktiskt inget på programmet (ovanligt hihi). Efter en lång morgon drog vi mot Hammarn. På vägen dit började jag fantisera om jordgubbar, det är ju så gott. Ett tag hade jag jordgubbsland men det var så jobbigt att få ordning på raderna och sticklingarna och plantorna och framför allt de få gubbarna, så jag la ner det. Men nu, i pallkragarnas tid, såg jag framför mej hur jag skulle inhägna alla svulstiga plantor som bara vill föröka sig och jag tänkte att i ett litet ”hus” kommer dom att trivas jättebra.

Så när vi passerade Granngården hojtade jag till:
– Stanna, jag ska köpa pallkragar!
Den något förvånade föraren blev så paff så han slängde sig på bromsen direkt och det var tur för vi var precis framme.
– Pallkragar, vad ska du med dom till? Du har ju såna redan?
– Jordgubbar.
Behöver jag säga att det blev en liten diskussion. Som slutade med att jag sa:
– Vi kan väl i alla fall kolla om dom har några, nu när vi ändå är här.

Det hade dom och en stund senare var bilen lastad med både kragar och jord. Nu var det plant. På blomsteraffären hade dom 6 små ynkliga plantor kvar. Jag fick dom billigt och jag är säker på att dom kommer att ta sig och bli stora och ymniga. Under tiden ska jag ta en sax och vandra kring bland gårdarna och se om inte det finns några revor nånstans som nån vill bli av med.

Sen blev det fika, handla mat och sen en tur på kyrkgården. Där har vi lagt stenar i botten. Nu var det bara så att stenarna hade blivit väldigt smutsiga och det var en massa barr ibland dom. Jag tog bort alla stenar, tänkte att dom borde ha tvättats och varför inte. Jag tog hem dom, satte mej med diskborsten och gnuggade varenda en. Jag tror att det var 326 stycken (fast dom svarta blaskade jag bara runt i hinken).

Efter att alla 6 plantorna hade fått ett hem i min pallkrage var klockan 1730 och den här långa och innehållsrika dag gick in i fas 2 – vila och eftertanke.

Och idag är det fredag och då måste man börja ladda för helgen och bröllopet jag ska på … Ha en härlig helg ni med!

 

Publicerat av

En kommentar till “Ett pensionärsliv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *