Glad midsommar

Jag handlar och handlar. Varenda dag sen i söndags har jag besökt en affär och ”kompletterat” lite. Det kommer hit hela 4 personer i midsommar och vi kommer förmodligen att äta så det sprutar ur öronen.

Inte nog med att jag handlar. Jag förbereder ALLT. In i minsta detalj. Menyn för 3 dagar har varit klar sen länge. Vad är det som händer? Åldern! Att jag är så orolig att inte allt ska fungera, att alla ska få maten prick när vi satt oss, att det ska passa alla och att alla ska tycka det är gott. Åldern! Det får väl bli som det blir. Och jag vet att gästerna, som i det här fallet är dottern med familj, alltid är glada och tacksamma och tycker att det är gott. Så vad är det jag oroar mig för? Åldern! Sen är jag ju så långsam också. Kan hålla på och ”dettre på” hur länge som helst för att få till en lunch. Åldern!

Och sen måste jag ju oroa mig för vädret också. Att det ska bli kallt. Tänk om dom fryser? Mitt fel! Tänk om vi inte kan sitta ute nån enda gång under hela helgen. Mitt fel! Va trångt det ska bli i lilla köket ifall vi måste sitta där alla måltider. Mitt fel! Tänk om det blir tråkigt för barnen. Mitt fel!

Ja man kan ju undra vad som flugit i gamla människan. Självklart är inget mitt fel och när jag tänker efter en andra gång så inser jag ju att allt kommer att bli så bra. Sillen blir lika god som vanligt, maten blir riklig och god, vi kommer att ha så trevligt och vädret kan vi förstås inte göra något åt.

Så Glad Midsommar på er allihop!

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Glad midsommar”

  1. Oro dig inte. Det blir nog bra ska du se. Jag planerar inte ett dugg iår och inte har jag handlat något ännu heller. Jag är bortbjuden på midsommarafton och inte tror jag det väller in massor med folk som vill ha mat men kanske. Det har hänt det också men har man bara några burkar sill och lite potatis och några kakor så brukar det ordna sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *