Det är mycke nu..

Vilken rolig midsommar det blev! Och vädret skötte sig också. Riktigt varmt och soligt och skönt blev det. Stången blev väldigt grön och fin, hittade bara en blomma, från rabatten. Dom fyra natt-och-dag-arna hade jag satt i en vas tillsammans med lite gräs. Men bara för att jag ska klaga på något och visa mitt tråkiga och oförsonliga sinnelag så måste jag ändå berätta att vi kunde bevittna  en invasion av svarta små små flugor. Dom uppträdde svärmvis, kilade in sig överallt och mest i hårbotten så på kvällskvisten gick alla och kliade sig i håret så att man skulle kunna misstänka att vi fått nån lössaktig sjukdom. Inte kul, good bless vårt lusthus som är så himla bra. Där kan man sitta i lugn och ro, utan flugor och annat tjafs, man sitter inne fast det känns som ute.

Och innan ena dotterns familj åkt hem så kom den andra. Nu är det stockholms-barnbarnen som stannar själva en vecka och det är så kul. Att ha barn i huset och att vara en storfamilj. 4 personer…. hur kan man kalla det storfamilj? Svaret blir att det beror på vad man jämför med. Det är inte alls som när vi två stofiler dra benen efter oss dagarna i ända. Nu gäller det att röra på påkarna, fixa riktig lunch och ännu riktigare middag och mackor till kvälls-fikat och bullar till eftermiddagsfikat.

Det innebär också att man varje morgon får titta på Sommarlov på TV. Jättekul… jag får så många ungdomliga uppslag som jag tänker använda när jag gör tävlingar för mina panschiskompisar. Igår var det en mamma som tvingades vandra i ett hamsterhjul och just den kanske inte var så applicerbar på min bekantskapskrets. Men att gömma siffror i återvinningskartonger och på ett klädstreck och låta två personer hitta siffrorna samtidigt som dom satt fast i varandra. Där kan jag riktigt se framför mej hur det kommer att sluta… förmodligen illa.

Och så får vi spela kubb och kasta gris och sparka boll. Fast när det gäller straffsparkar mot mål försöker jag inta en mer passiv roll. Tänker bara lite på mitt obetydligt bensköra skelett men desto mer på min statistiskt bevisade stora fallrisk.

Annars är det mycket besvärande också. Till exempel är det väldigt sorgligt att varje dag bli klådd i kortspel av en snart tolvårig tjej. Hon klår mej i allt. Det var väl ändå inte tanken när jag lärde henne kortspelets ädla grunder. Igår blev jag så sur när vi spelade 500 och hon hade radat upp trissar och stegar och dessutom blarrade, så jag sa att jag inte ville spela mer. Då tittade hon förskräckt på mej och lovade att jag skulle få vinna nästa gång… VA!!!! Hur långt kan en mormor sjunka! Jag log lite fånigt och sa: ”Nej men du förstår väl att jag bara skojar, jag är glad och stolt över att du är så duktig!?!?!?!?!?”

Hon trodde mej inte!

Publicerat av

En kommentar till “Det är mycke nu..”

  1. Hi hi du har tydligen varit en alltför duktig lärare på kortspel och får igen det med råge nu då. Visst har det varit en jättefin midsommar Kanske har vi haft bäst i hela landet. Nog vaknade insekterna till med en väldig fart också Det ska aldrig få vara fullständigt underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *