…och sen blev det alldeles tyst

Idag for stockholmsbarnbarnen hem. Då var det som om allting slutade andas. Det blev alldeles stilla. Satt och lyssnade på sommarprataren Tom Alandh och kunde liksom inte fatta att det inte var nån som ville spela Fia eller kort eller ha fika eller fråga om man kunde få gå till grannbarnen. Det var bara vi två – i ”splendid isolation…” skulle man kunna säga.

Nåja, vi är inte alldeles ensamma. Vi är omringade av en hel invasionsarmé som lyder under gruppnamnet MYGGA. Fy f-n va mycket mygg det är. Vi försökte stå en stund på vedbacken men fick lov att ge upp, dom var som tokiga.

Då kom jag plötsligt på att jag skulle fixa en sak. Vi har ett ganska stort hus där vi förvarar en massa sängar. Huset blir därmed utmärkt som gästsovplats. Nu har jag sovit där med barnen en vecka och eftersom dom sovit längre än jag har jag haft gott om tid att se mig omkring. Inte bra… det ser ut som en gillestuga från 70-talet. Alldeles för mycket trä. Trä runt fönster och trä runt alla dörrar och trä i taket. Trist och tråkigt. Hej och hå, fram med vitfärgen.

Nu har jag målat två dörröppningar en gång. Det ser ganska kladdigt ut just nu men jag är optimistisk och tror att det blir jättefint efter ytterligare en strykning. Den andre personen i hushållet gillar ALDRIG när jag drar igång projekt. Förmodligen beror det på att han inte tilltror mig ett gott resultat. Han kan ha rätt, jag är inte så duktig på att måla. Men jag tänker som så att jag lär mig väl… bara jag får hålla på. Och nu har han sagt att jag får det … hålla på alltså … han tänker inte engagera sig i detta.

Och vad gör väl det. Här är tyst och stilla och inte en enda mygga hörs ina omkring mitt huvud. Det blir en bra sysselsättning sådär i 40 timmar till.

Nu hör jag att det regnar så smått. Utmärkt, då ska jag lägga mig i en soffa med en filt och läsa M-magasin.. Hadetsåbra ni också!

Publicerat av

En kommentar till “…och sen blev det alldeles tyst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *