Vad det var roligt när det var sommar

Jag minns allting jättetydligt. Hur det kändes när det var Sommar.

Träden var så gröna och löven var så glada så dom dansade. Och när kvistarna svischade till lite lagom så bestämde alla som kunde flyga att ta sig en tur och upptäcka nya ställen. Ut över sjön åkte dom och sjön var alldeles blå.

Och solen var så glad så glad. Den lyste med all sin kraft och tog sig igenom slöjmolnen lätt som en plätt.

Och nån hade satt fart för på ängen blommade det för fullt.

Och där satt jag i en solstol och bara tackade livet. Det var så härligt så jag glömde att min vita kropp inte varit ute ur klädpaltorna på länge. Jag blev illande röd på armar och bröst, men det gjorde ingenting. Jag blev alldeles varm av att tänka på att det var sommar.

Och idag är sjön mörk och stormig. Löven dansar idag också men nu är det ingen lustiger dans, det är nåt i moll. Och regnet drar förbi så det smattrar på plåttaket.

Då tänker jag på Sommaren som var!

Publicerat av

2 reaktioner till “Vad det var roligt när det var sommar”

  1. och smultronen var sötare och vattnet var varmare och sommarklänningarna finare och fötterna bruna av jord och inte gjorde det ont att gå barfota heller. Men…….dansen den är den samma. Där kommer sommarkänslan även om man nu för tiden inte tar med sig någon snygging hem för dom snygga kan vara våra barnbarn. Jäklar vad tiden gick fort och så mycket man missat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *