OM – hur hade det varit då?

Häromkvällen låg jag i sängen och tänkte. Ute var det mörkt som i sena augusti, träden vajade inte precis i vinden utan det blåste rejält och på plåttaket dundrade regnet. Tänkte på all ved som vi klyvt och som ligger på tork och kände mej som ett vedträ –  suuur.

Men så kom jag ihåg en av många ”tänka positivt”-föreläsningar jag varit på i min dag. En favorit var Kjell Enhager, som för övrigt var sommarpratare härom dan. Han hade en bra tanke. ”Jag vet att det inte är fint väder, men OM det hade varit sommar och sol, hur hade det blivit då?” Tja, varför inte… jag provade där i sängen i mörkret i natten:

– Jag skulle ha använt nästan hela tuben med solskyddsfaktorskrämen som är så dyr. Nu räcker den hela sommarn förmodligen.
– Jag skulle vara ute hela dan och myggen skulle stå som spön på nacken, jag skulle få en massa myggbett och ligga och klia nedanför fotknölen och bakom örat hela kvällen. Nu kan jag sova lugnt.
– Vi skulle inte behöva elda två gånger om dan. Och då skulle vi inte minska på vedstaplarna och det skulle inte bli plats i vebon för all den nya veden.
– Mina sommarklänningar skulle bli skrynkliga och slafsiga. Jag skulle behöva köpa nya till nästa år. Nu kan jag köra samma som jag gjort senaste 5 åren, det syns inte att dom varit på en kropp ens.
– Gräset hade växt och vi hade behövt klippa i ett i ett. Nu går det ingen bensin till gräsklipparn och på det viset sparar vi pengar.
– Jag hade behövt lägga massor av timmar på att rensa ogräs. Nu står salladsbladen upp så fina och små och mellan raderna syns inte ett enda litet orostecken i form av grässtrån.

Så tänkte jag. Jag tror inte det var så han menade, men det blev ju lite positivt ändå…. Och inte vet jag, men idag skiner solen och det är jättehärligt ute. Jag har tagit på mej dyrkrämen, jag tror inte att myggen väljer mej eftersom jag är så vaansinnigt gammal, skönt att slippa elda en dag, kjolen är härlig, va roligt det ska bli att klippa gräset och kanske har mina odlingar börjat växa till i morgon.

Ha det så skönt i sommarvärmen!

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *