En riktig skitdag

Igår var det en ofantligt tråkig dag. Egentligen var det väl inte dan som var tråkig utan det var jag. När jag gick ner till brevlådan för att hämta tidningen kände jag hur kallt det var. Tittade ner på dom bara benen och upptäckte att dom var alldeles vita, knottriga och torra. ”Hoppas jag inte möter nån!”. Det gjorde jag. Men å andra sidan, vem tittar på mina ben? Då kunde jag sura för det.

Hem och försökte uppbåda energi. Fanns ingen. Rusade ut och bakom huset där vi, utan egen inblandning, har fått en liten grankoloni. Eftersom jag inte har några planer på att bli granförsäljare så började jag slita och dra i smågranarna och dom följde med så lätt. Men det blev väldigt hett om öronen. Jag hade tydligen hamnat hemma hos myggen, i deras basläger. Det är där dom utgår från när dom gör sina planerade attackflygningar mot framsidan av huset. Dom är organiserade för dom uppträder i stora flockar, s k formationer. Öronen blev alldeles röda men efter ett tag upptäckte jag att det fanns inga bett. Dom skrämdes bara. Det lyckades dom bra med för jag slutade dra gran.

Dan lunkade på utan större energi. Inte ens när solen tittade fram på eftermiddan var jag glad. Det var liksom för sent. Och inte for jag på auktion heller. Nejdå, jag satt och surade hela kvällen för det var inget på TV:n och då passade den andre personen i hushållet på att säga: ”Ja men om det inte är nåt på TV så kan väl jag titta på trav….” Vilken tur han hade!

Så jag fortsatte sura. La patiens på patiens. Löste korsord minst en timme. Ville inte ha kvällsfika. Och det värsta var att jag inte har nån bra bok heller. Försökte traggla mig igenom en där handlingen utspelar sig på ett sjukhu i Etiopien. Be-skrivningarna är så detaljerade så jag måste hoppa över sida på sida. Det är ju förstås bra för då tar den ju slut nån gång.

Men det var igår. Idag känns det som en helt annan dag. Jag ska städa hela huset för i morgon får vi främmande. YEESS. Och sen ska vi sköta serveringen på Bygdegården på eftermiddagen. Slut på dumheterna alltså… det här blir en bra dag, det har jag bestämt alldeles själv. Heppsådentsåneppså!

Publicerat av

En kommentar till “En riktig skitdag”

  1. Jag surar idag för att jag missade att det var Jannez på Hällesjö och jag hade bestämt att en gång skulle jag på Hällesjö på dans när det var Jannez. Tror man börjar bli åderförkalkad och virrig. Nu är jag sur men tar nya tag inför lördagens dans på Storåsen Det ska jag inte missa. Annars gör vedklyvning mig inte så glad heller och mina planer på att rensa i potatislandet satt mygg knott och broms stopp för. Man ska inte pläga sig i onödan men visst blir man en aning irriterad men du Ikväll är det ERST på tv så då kan vi sitta och njuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *