Musik och musik

Det är skillnad. Igår Allsång på Bygdegården. Vi sjöng ”Sjung och le”, Calle Schevens vals” och ”Gå upp och pröva dina vingar”. Härliga gamla sångvänliga låtar som man hört sen urminnes tider och som man kan utantill fast det är sällan man hör dem och ännu mer sällan man sjunger dom.

Idag till Stuguns gamla kyrka och konsert med tre musiker som spelade jazz. Jag tycker om väldigt mycket musik men har svårt för jazz. Tror det beror på att jag inte hittar nån melodi. De här tre var säkert väldigt duktiga på sina instrument men jag får ju erkänna att jag mest satt och tänkte på annat. Det var ju tur för det är så sällan jag har tid att sitta och tänka (hihi).

I alla fall så satt jag och undrade hur dom gör när dom skriver låtar, för det här var mycket egenskriven musik. Skriver dom några toner överhuvudtaget eller har dom liksom bara en idé över hur låten ska bli och sen lirar dom på. En är ledare och sen hänger dom andra på? Och då kom jag att tänka på en annan sak.

När jag var liten hade vi sångböcker. Vi sjöng alla låtar vi kunde och böckerna var väldigt välanvända. Ibland kunde vi inte alla sånger, hade aldrig hört dom. En gång sa min syster:
– Den här kan vi inte!
– Jo jag kan den, sa jag.
– Sjung den då, sa hon
Jag hittade på och sjöng hela sången, det gick ganska bra. Då sa syrran:
– Sjung den en gång till då!

Bortgjord. Tänkte att det kanske var så med dom här också, låtarna blir förmodligen olika varje gång och vem har sagt att det är fel.

Det är i alla fall aldrig fel att lyssna till musik. Nu går jag och sätter mig med korsordet samtidigt som jag gnolar på ”Adress Rosenhill”.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *