Jordgubbar är mitt liv ”de se”

Allt känns så bra nu. Jag känner mig lätt om hjärtat och är glad som en speleman. Sen jag bestämde mej. Att det är jordgubbsodlare jag ska bli. Såklart. 50 % av mina pallkragar uppvisar ett strålande resultat – den med jordgubbar. Jag har plockat in flera stycken och plantorna är gröna och fina och ser friska och normala och trivsamma ut. Spelar nästan ingen roll ifall det kommer gubbar eller ej. När man ser plantorna så tänker man direkt att här är det en som har gröna fingrar, så stora och fina blad som HON har.

Min andra plantering har nu helt minerats. Jag har plockat bort alla salladsblad som hittills vuxit 2 cm, jag har plockat bort dom smala tunna dillstänglarna, jag har fimpat rädisorna som vajar som ett ax på en åker…. Rädisor har man väl alltid lyckats med?

Nu är ”landet” brunt och fint och det ser ut som att jag har lagt det i träda så att det ska få vila tills nästa år. Så sant så sant. Det ska absolut få vila. Och jag också. Nu behöver jag inte skämmas när nån kommer och undrar vad jag planterat. Jag säger bara att jag har ett mellanår.

Och idag är det extra roligt. För faktiskt så var det sol i flera timmar.

Publicerat av

En kommentar till “Jordgubbar är mitt liv ”de se””

  1. Jajamen du är inte dum du. Mellanår hi hi Det ska jag ta efter när något inte lyckas som man vill. Just nu har jag ett mellanår med potatisen som växer sakta sakta men vet du man säger att det som växer sakta blir bäst så det så. Ska inte skryta med att min dill är särskilt grön och fin heller så det så

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *