Vass som ett blad

Pressmeddelande från rakbladstillverkaren Gilette:

”Vi har i dagarna mottagit en stororder till vårt företag. Ordern innebär att vi under två veckor ökar upp vår industritillverkning av rakblad till 3-skift. Ordern kommer från en kvinna i södra Norrlands östra inland. Det ovanliga i att en enda person behövde så pass många rakblad gjorde att vi tog kontakt med kvinnan och undrade vad hon skulle använda bladen till. ”Jag har målat fönster”, blev svaret.

När Stockholmsbarnbarnen var här bytte jag sängplats till hus nr 2. När jag inte kunde sova låg jag och konstaterade att det var väldigt träigt överallt. Huset byggdes i mitten av 80-talet och vi tyckte väl att det var fint med trätak, trädörr-foder, träsocklar och träfönster. Det tycker jag inte längre. Vitt är numera min melodi.

Dörrfodren var väl bara lagom jobbiga. Socklarna var jobbiga bara för att man måste flytta en massa möbler för att komma åt. Men fönstren. Dom var jobbiga hela tiden. Spröjs är väl trevligt, men inte när man ska måla dom. Snacka om att jag skrapat med rakblad. Nu när det är klart är jag jättenöjd. Tycker själv att jag varit noggrann, vilket inte alltid är självklart när det gäller mig. Ofta går det alldeles för fort där jag far fram.

Och härligt att använda rakblad. Tyvärr har mina fingrar blivit liksom upphackade, inte så att det blöder men mer som att huden liksom är lite trådig. Naglar hade jag inga förut heller så det var väl detsamma. Jag får spara till såna i höst.

Rakblad har annars länge varit en av mina favoriter som arbetsredskap. Jag är så gammal så när jag började min bana som kontorsråtta fanns inte elektriska skrivmaskiner. Inte heller fanns nån möjlighet att backa bandet och rätta när man skrivit fel. Man var tvungen att skriva rätt helt enkelt. Men trots det hände det ibland att det blev fel. Då backade jag ett hack och skrev dit den korrekta bokstaven uppepå den felaktiga. Sen drog jag ut papperet, använde ett rakblad och skrapade så att bokstaven såg riktig ut. Så nog kan jag svinga ett rakblad allt.

Mellan färgpåstrykningarna plockar jag blåbär och letar svamp och hinner inte lata mej en enda sekund. Det är riktigt roligt!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *