Här ska badas och solas

Klockan är halv elva på torsdagsförmiddan. Sitter på altanen i en skön stol och väntar in tiden.

Korgen är packad för första gången i sommar. Packad för picnic nere vid stranden. Det blir sill, ägg, några gamla kokta potatisar som läskiga ut men kanske går att äta om det blir sol och vind till. En kall öl, kaffe och blåbärsmuffins som jag bakade igår efter en tur bakom knuten för inhämtning av ingrediens. En tidning. Solkepsen. Baddräkt ifall jag vågar bada.

Och bäst som jag sitter här så tänker jag på sommaren som gått. Tänker att det var ju ingen vidare sommar vädermässigt. Men vad var det som inte var bra? Tänker och tänker. Var det regnigt? Nej inte som jag minns. Var det kallt? Kanske lite. Var det myggigt? Jo,  det var det. Men faktum är att jag inte riktigt minns allt det hemska just idag. Allt bedrövligt som jag ältat och pratat med alla människor om. Vilken sommar! Ska det aldrig bli nån sommar! Man blir jätteless! Jag ger upp!

Nej idag när solen strålat sen flera dar tillbaka så minns jag inget annat. Ibland kanske det är tur att glömskan i viss mån satt in. Det lär vara oundvikligt i min förhållandevis höga ålder.

Jag tror jag går ner om en kvart…..

Publicerat av

En kommentar till “Här ska badas och solas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *