Flytt

Likt konflikterna på Gaza-remsan har det blossat upp en strid angående en bosättning även här på Narasjön. Den ligger väldigt nära min infart. Efter otaliga medlingsförsök, övertalningar, hot och löften om bättre boende var jag idag tvungen att helt enkelt flytta på dom.

Dom var många. Men jag tror att det kommer att bli jättebra allting bara dom vant sig. Dom fick flytta till en plats inne i skogen inte långt ifrån liknande bebyggelse. Och jag tror banne mej att dom var släkt med dom andra som bodde där eftersom dom var så lika varandra. När jag inför transporten la dom i plastsäcken såg dom ut precis som vanligt, dvs oroliga och irrade hit och dit. Men när dom upptäcker hur stor tomt dom får nu och hur många stickor och strån det finns där så är jag säker på att dom kommer att trivas.

Alltmedan den andre personen i hushållet står i bakgrunden och mumlar något om att ”Nu jäklar kommer du att dra olycka över oss”. Han hänvisar som vanligt till en händelse för många år sen då jag för första gången hade beväpnat mig med en burk Myrr. Vi satt ute och fikade en solig dag. Jag hävdar bestämt att det var lite vind men han säger att det var kav lugnt. Plötsligt brakar hela hagen omkull. Jag säger att den var slarvigt förankrad i marken och han säger att det var myrornas hämnd.

Så medan jag är nöjd och glad över att ha förbättrat livsvillkoren för tusentals individer så går han och väntar på … ja vi får väl se!

Publicerat av

En kommentar till “Flytt”

  1. Ja gubben din har nog rätt så nu får du nog se upp kan jag tro. Lycka till kanske kommer dom bara tillbaka med alla stickor och strån. Myror är envisa djur kanske lika envisa som du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *