Oanvända sommarkläder

Vi ska visserligen inte åka hem till min gata i stan förrän på söndag men jag börjar förbereda min packning lite redan nu. Och när jag står där och viker ihop lite sommarkläder så tänker jag: Men oj va synd, den här och den här och den här har jag inte använt på hela sommaren. Inte ens min vita favoritkjol, den som jag en sommar tog och klippte linningen av, flyttade ner blixtlåset, fodrade på insidan med en bit gammalt lakan just där linningen suttit. Och sen sydde jag för hand med fina (!) små stygn. Så man kan nästan säga att den kjolen är pret-a-porter, dvs handsydd. Och då blev det en fantastiskt passande modell som liksom hängde nere på höften och inte som innan indelade mitt mellangärde i två lika stora plufsiga delar. Inte ens den har passat i sommar, jag tyckte väl att benen och kjolen lyste lika vita förmodligen.

Minns den ljuva (tveksamt) tiden när jag var en ordentlig husmor. Då jag hängde ut alla sommarkläder på hösten. Sen åkte dom in i en särskild garderob. Och ut kom höstkläderna på vädring. Och visst var det väldigt härligt när det luktade frisk luft ur garderoben den dan. Men mycket jobb i onödan kan man tycka. Nu hänger jag ut sen jag haft klädplagget och sen får det vara bra. Inte heller har jag en särskild garderob för olika säsonger. Jag tjongar ihop alltihop i samma och det går så bra. Sååå mycket plagg har jag inte.

I övrigt kommer dagen att innehålla besök vid dom gröna sopskåpen som finns inne i samhället. Kanske kanske slår jag till och köper en liter fil också. Annars gäller att inget ska inhandlas, vi ska bara äta upp. Och sen drar vi förmodligen en sväng till skogs för att se om nån enda blodriska har dykt upp. Fast jag hörde just på radion att det har dom inte, ingen annan svamp heller just. I Jämtland blir det förmodligen inget svampår i år. Varför jobbade jag så hårt för att äta upp förra årets jätteskörd?

I morse var jag övertygad om att det är lördag. Tänk så fel man kan ha när man är pensionär och inte gör nån skillnad på dagarna. Men det var ju tur för nu kan vi ju ha fredagsmys ikväll också. Ha så härligt ni med!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *