Sätta fart nu!

Igår var det verkligen sorgligt. Jag gick omkring hela dan och kände mig nedslagen. Plockade ihop, vek och packade. Bestämde att väldigt mycket fick stanna kvar till nästa sommar. Bestämde också att många plagg går till Röda korset så att de får sälja kläderna billigt till nån som behöver dom. Dammsög bort alla småflugor i fönstren, nu har dom satt sin sista potatis för i år. Tittade på uteblommorna som nu börjat anta en gul bladfärg. Björkarna börjar också gulna här och var. Satte mej till sist ner och kände mej lite ledsen.

Det blir värre för varje år. Som att jag inte tror att jag ska komma tillbaka nästa år. När jag var yngre tänkte jag väl inte på sånt. Tänker att man vet ju aldrig, men i nästa sekund tänker jag att varför ska nåt hända just under vintern. Nån av oss kan ju få nåt fel i juli också, eller ännu bättre – inte alls.

Tänker på hur härligt vi haft det. När barnen och barnbarnen var här. När släkten samlats. När vi sjungit och träffats och fikat på Bygdegården.  När jag träffat alla som bara är här under sommaren. När jag gått i skogen och plockat bär. När vi grillat. När vi spelat kort. När vi haft gäster som sovit över och gäster som kommit på mat. När jag legat i solstolen och lyssnat på Sommarpratarna. När jag läst bok halva natten och sovit till långt fram på förmiddan.

Om gårdagen var dyster så kändes det bättre idag. Med bilen så fullpackad så att inte den finaste sommarblomman fick plats styrde vi mot våran gata i stan. Och nu har jag sorterat tvätten, lagt in alla kläder på sin plats, kollat på nätet och bokat in saker i mitt schema. Imorgon börjar jag på gymet, sen är det styrelsemöte och körövning på tisdag, onsdag styrelsemöte och torsdag är jag rödakorsvärdinna på lasarettet. Vilken vecka! Nu gäller det att sätta fart!

Publicerat av

En kommentar till “Sätta fart nu!”

  1. Vet du,så där tänkte jag också förut, särskilt efter det jag fått en allvarlig sjukdom.

    Ännu är jag inte friskförklarad, men nu känner jag bara en stor tacksamhet över att få vara med än en gång, än ett år. Det kan vara både stort och smått, att uppleva barnbarnets studentexamen eller
    plocka egna jordgubbar, tänk, jag får göra det i år också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *