Men gu va roligt

Jomen, det är ju väldigt roligt att vara hemma på min gata i stan igen. Roligt att träffa folk. Roligt att handla på Maxi där det finns så mycket att välja på. Roligt att köpa nya blommor till köksfönstret. Roligt att tvätta alla sommarkläder för att sen upptäcka att jag får ta fram dom ett tag till. Det gör inget, det är bara att tvätta en gång till. Ja det är till och med roligt att städa.

Idag fick köket sig en duvning. Och nu sen vi köpt elektrisk fönsterskrapa så har jag fått en arbetsvillig medarbetare till fönstervården. Härligt. Jag bytte gardiner också. Egentligen bara för att jag skulle kunna använda den där fina färgglada duken som jag köpte i Åre en gång. Den passar bara till mina grönrutiga. Och ljusstakarna tog jag fram, fast det känns lite som redan? Rätt som det är blir det väl mörkt och höstigt och då ritsar jag bara till med tändstickan och vips blir det mysigt.

Och nu kväll ska jag på kalas. Då blir det roligt igen för då ska jag ta på mej mina för sommaren inköpta fina vita byxor, som jag faktiskt inte använt en enda gång än.

Det som är mindre roligt är att jag skriver om så banala, enkla och fåniga saker när det finns så mycket viktigt att tala om. Men bakom gardinbyten och skurtrasor tänker jag hela tiden på dom där stackarna som går omkring med en  plastkasse där deras hela liv finns inrymt. Tänker på att jag har det så bra och dom har det så förfärligt.

Chiao!

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *