Mysigt

Hemma igen för andra gången. Men nu är det kört. Med sommarfirandet. Huset är vinterstängt. Alla skåp är tömda på sitt innehåll. Jag vet, man kan ju lämna lite. I fjol lämnade jag just lite, bl a mjöl och sen när jag kom dit bakade jag bullar och dom blev inge bra alls så då skyllde jag på mjölet. Nejdå, allt packades ner och bilen blev som vanligt fullare än full. Och skåpen här hemma blev så fulla med allsköns torrvaror så jag lär klara mig i flera månader. Och ändå när jag idag skulle göra marsansås till en äppelkaka så hade jag ingen sån. Tyckte precis….

Nåja, trots lite influensa så rejsade vi på rätt rejält. Tog bort alla blommor fast dom var ganska fina. Ställde in resten av utemöblerna. Sa ajö till grannarna. Och rafsade ihop 2.5 liter lingon. Vad det är kul att plocka lingon. Det är alltid så härlig luft när man är i lingonskogen, och dom är så fina och röda där dom ligger på mossan. Och jämt så tänker jag att det är nästan synd att jag slutat med adventsljusstake med mossa i för det finns ju så himla mycket fin mossa.

Men nu myser jag hemma på min gata i stan. Nu kan jag bara sitta lugnt och fint och glädjas åt att jag har det varmt och skönt. Datan fungerar. Telefonen ringer. Den ena TV:n kan användas av mig när den andra är ockuperad av t r a v….. Hur många travlopp finns det i världen? Jag tänder ljus. Jag har känt mig riktigt huslig idag och bakat äppelkaka och en konstig maträtt som jag aldrig gjort.

Och jag ska gå på bio. Och jag ska gå på stan bara för att glo. Och jag ska gå på gym och jag ska sjunga och jag ska joddla. Ja herregud här kan jag inte sitta och lattja längre. Jag har fullt upp.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *