Ett steg bakom

Det gäller faktiskt inte bara engelska kungahuset. Jag har tänkt mycket på det här fenomenet. Och nu har jag gjort en tvärvetenskaplig studie (tvärvetenskaplig innebär i det här sammanhanget att den är helt på tvären) i detta för många ointressanta och idiotiska ämne.

Men först drottning Elisabeth. Hon går alltid några steg före sin man, den förr så stilige prins Philip. Det fattar man ju att det är jätteviktigt, nån skulle annars kunna tro att han var lika important som henne. Hos mig och den andre personen i hushållet har detta varit ett trätoämne i över 30 år. Han går alltid bakom mej när vi är ute på stan t ex. Varför då? För här finns ingen tanke på vem som är viktigast, det behöver inte markeras i gångplacering om ni fattar. Detta har stötts och blötts, av mig, i omgångar under promenader, stadsrund-vandringar och shoppingturer. Jag får inget svar och ingen ändring blir det. Enda ändringen är att jag börjar få ont i nacken eftersom jag understundom måste vända mig om och kolla om han fortfarande är med. Irriterande!

Nu har jag sett många andra pargrupperingar där samma fenomen gäller. Bla när jag gör samhällstjänst på lasarettet. Då kommer det ofta en fru inspringande med ett kuvert i handen, hon går direkt fram till kölapparna, tar en, bläddrar i kuvertet en sista gång och slänger en blick bakåt. Där kommer mannen. Det är han som ska besöka sjukvården. Eller på fiket. Det är kvinnan som står vid disken, vänder sig om och frågar ”vad ska du ha?”. Ibland betalar han, men ofta tycker hon nog att det tar för lång tid så hon lägger ut så länge. Vi behöver inte ens nämna besöken i klädaffärer, där är hon lååångt före. Om han har sån tur så det finns en stol vid ingången så sätter han sig där. Då måste hon springa tillbaka hela tiden och undra vad han tycker om det ena eller det andra.

Ja jag säger då det. Fast såklart, som vanligt så skämtar jag. Det är jätteroligt att ha någon som följer med på vandringen.

Idag blir det en rolig tisdag. Körövning först och sen frissan. Så i afton är jag mörkhårig, flera strån vassare och jag får vara fin på surströmmingsskivan i morgon. Ha så härligt ni med!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *