Många program finns det

Vi har bott på våran gata i stan 17 år. Otroligt vad tiden går! Och nu gick faktiskt torktumlaren sönder härom veckan. Det var inte oväntat om man säger så. Det blev inköp av både tvättmaskin och torktumlare.

Idag skulle dom anlända och installeras. Vilket föranledde flera aktiviteter från min sida. Dammsuga ovanpå tumlaren, byta i sängarna och baka bullar.

Grabbarna anlände och jag fick skämmas i flera minuter när dom plockade ut gamla maskinen och vi alla såg golvet där under. Dom lär väl ha sett det mesta, men lite skämmigt tyckte jag det var. 17 år!  Finns det nån som drar fram både maskin med tumlare uppepå och torkar under? Ärligt?

Nåväl då var det dags för installationen. Och frågan:
– Men herregud, vattnet är ju avstängt? Har ni gjort det?
– Nej
– Men alltså, har du tvättat utan vatten?

För en nano (nu passar äntligen ordet nano in nånstans) tänkte jag att det kan väl inte vara sant ??? men sen sa jag förstås:
– Det antar jag väl att jag skulle ha märkt under 17 år.

Till slut löste sig allt när den andre grabben kom in igen. HAN hade stängt av vattnet. Kunde inte låta bli att fråga:
– Du trodde väl inte på allvar att jag skulle ha gjort det. Kört torrt liksom, och inte märkt det???
Det värsta var väl att han inte kom med ett självklart ”Nej, såklart trodde jag inte det!”

Nu rullar i alla fall min tvätt omkring och jag ser den väldigt tydligt i en stor lucka och på displayen kan jag utläsa hur lång tid det är kvar = jättelång. Jag trodde att gamla maskinen tog så lång tid bara för att den var så gammal. Den här är ”värre”. Och visst är det skönt att jag har sååå många program att välja på, jag som bara kör 60 och 40 kulörtvätt på allt. Nu blir det nog ändring, jag ska bli en duktig husmor och om det krävs så får jag tvätta bara en tröja, eller också kan jag ju köra ”uppfräschning”. Får man plats själv däri tro?

 

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Många program finns det”

 1. Hi jag bara undrar varför du skulle byta i sängarna. Hade du tänkt att du skulle få närkontakt i sängen med någon sexig hantverkare eller????? Bullar förstår jag att du skulle muta dom med. Här är det själva faan för värmpumpen gått sönder och det vet man väl hur många veckor det tar innan man får hjälp. Jag har varit med om det förut minsann. Tänk att han trodde att du tvättat utan vatten. Inte har dom stor tilltro till ens smarthet. Man kan ju nästan bli lite förbannad. Ingen bulle till den killen!

  1. Nej dom blev utan bullar bägge två. Så de så!
   Det har blivit så tokigt med kommentarerna nu sen jag bytte till Mittmedia
   Ja alltså det var inte jag som bytte utan ÖP.
   Förut fick jag alltid mejl med kommentaren nu bara ligger en under min
   blogg. Kom att titta härom dan och såg att jag hade massor av kommentarer
   som jag inte läst. Nu har jag gjort det och nu ska jag se upp hädanefter.
   Tack för dina kommentarer Anita…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *