Broderi brodera tralala

Tycker det är både roligt och helt enkelt nödvändigt att ha något för händer när nyhetsprogrammen eller reklaminslagen avlöser varandra. Som jag sagt förut så är inget av det jag förfärdigar till nytta för någon utom för mina händer och mitt psyke. Men det är väl inte fy skam det heller.

Nu hade jag hittat en gammal julduk som för länge sen var bortglömd.  Det var en löpare med samma motiv på bägge sidor. Innan jag kom fram till tomtarna som satt och fikade hade jag broderat träd, sanddyner, kvistar och bark i ljusbrunt, mellanbrunt, mörkbrunt, ljusgrått, mörkare ljusgrått, mellangrått, mörkgrått. Tom vit och mindre vit fanns det. Varje nyans var markerad med ett par stygn hit eller dit. I tomtarnas mössor fanns minst 4 nyanser av rött. Fiftty shades of grey kan slänga sig i väggen!

Igår ansåg jag mig färdig med ena sidan. Fast jag hade fuskat lite, jag hade glömt bort att brodera en jättelång kvist där det satt små ekorrar och smaskade på en nöt. När jag såg framför mig samma procedur på andra sidan så tog det stopp. Gu va jobbigt tänkte jag! Och kom som av en händelse på att jag inte har ett enda ställe att lägga en löpare med de här måtten på till jul.

Alltså, här går det undan. Raskt klippte jag av duken och vips har jag en liten fyrkantig duk där tomtarna sitter och fikar. Och den kan jag säkert lägga nånstans, om inte annat i brödkorgen!

Nu väntar nya utmaningar för en handarbetande vettvilling. Men först ska jag till Stockholm och vara barn- och hundvakt. Och där lär det inte finnas utrymme för varken maskor eller korsstygn. Ha så roligt ni med!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *