Hemma igen

Åter på min gata i stan efter en intensiv vecka i Stockholms-trakten.  Det har varit roligt och annorlunda att vistas i en familj där det hela tiden händer saker; barn ska skjutsas till skola, träningar, lekkamrater. En hund som ska rastas flera gånger per dag. Det ska handlas ofta eftersom det går åt mycket mat. Det ska bakas och lagas mat.

Jag har suttit i förhör också. 12-åringen skulle plugga inför NO-prov. Tänk vad jag fått lära mig. Inte för att jag funderat på saken men det är i alla fall fantastiskt att få veta att anledningen till att flyttfåglarna flyger tillsammans och bildar formationer inte är att dom vill stajla utan för att rovfåglarna ska ha svårare att välja byte när det är så många som flyger tillsammans. Och zebrorna har randig päls för att insekter och fästingar helst söker sig till mörka ytor. Dom lär få svårt att bestämma sig när dom ser ett randigt djur.

Och med grabben har vi kollat på en haj som förmodligen är 30 meter och som förmodligen lever på havsbotten nånstans. Ingen vet riktigt säkert om den finns ens.

Nu alltså åter i lugnet. Det enda som pockar på min uppmärksamhet här hemma är möjligen vantstickningen. Syrran frågade idag om jag kanske skulle vara med på julmarknad och sälja nåt stickat. Men icke. Mina vantar och strumpor ska jag ge till nån som behöver det. Ska bara ge mig ut och leta efter nån sån.

Publicerat av

2 reaktioner till “Hemma igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *