…och en liten gran ska jag också ha…

.. den som vi ska ha till jul”!

”Pappa kom hem” är en jättefin låt som jag sjungit på många gånger. Idag drog jag den i de östjämtska skogarna när jag var på jakt efter lummer och enris. Man vet aldrig när snön kommer så det är bäst att samla i ladorna.

Inte för att man kan tro att det ska bli snö nu. Idag var det 13 grader och det blåste en ljuvlig ljummen vind. Man skulle direkt ha kunnat börja kratta och lekt att det var vår. Tur att fantasin ibland sätter gränser.

Helt plötsligt där i skogen stod det en liten gullig gran framför mej. 40 cm hög och med så fina jämna kvistar. Åååå, en sån skulle jag vilja ha. Nånstans. Men var? Så lika plötsligt såg jag framför mej bordet som jag har på altanen. Det finns ett hål i det. Ett hål där man ska ha en solparasoll. Eller varför inte, en liten gran!

Yippie! Nu ligger den i en plastsäck här utanför. Den är väl förankrad i ett stolsben så att den inte är som bortblåst om några veckor. Ooooo vad jag längtar till advent då jag provar och den passar fint i hålet och den sitter där så fast och säkert och den kommer inte att blåsa bort och allting blir så jättehärligt. Sådetså!

Nu ska jag ta mig en välförtjänt ledig kväll efter en helg fylld av dramatik. Vad sägs om 20-årsföreningsfirande på Gamla Teatern och Wallmans. Fotboll igår där jag faktiskt klappade händer och sjöng i 90 minuter. Jättehärligt var ordet sa Bill. Och sen idag en liten tur till hemtrakterna och skogen och syrran och hotellet och enriset och julgranen. Jag behöver vila helt enkelt. Soffhörnet – here I come!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *