Vad har du gjort idag då?

Hon ringer på kvällen. Ofta sent. Hon är på hemväg och jag hör hur klackarna klapprar mot stockholmsbetongen. Hon har bråttom att hinna med nästa tunnelbanevagn.

Vår dotter har ett krävande och roligt jobb i storstan. Hon berättar om sin spännande dag. Möten. Beslut. Luncher. Vad hon pratat om inför en stor församling. Vad hon ska göra i morgon och nästa dag. Hela tiden säger jag: Men å, va härligt. Va roligt för dej. Var du nervös att prata för så många? Jaha det är ju tur att du gillar det.

På slutet av samtalet säger hon: Vad har du gjort idag då? Och då sitter jag där och tänker att i sammanhanget är det väl inte så mycket att orda om. Att jag äntligen stickat klart vante nr 2 och att den blev större än nr 1. (Oväntat!) Att vi handlat. Att det börjar bli halt här uppe.

Så kommer vagnen och hon klapprar in. Jag tänker med viss saknad på tiden då även jag fick vara med och bestämma, göra min röst hörd, träffa massa nya människor, vara riktigt trött i skallen efter en lång dag. Men sen vaknar jag till och tänker att det är ju väldigt roligt att hon ringer och berättar så man får höra hur det är att jobba nuförtiden. Och jag tänker också att jag nog inte skulle klara varken hennes tempo eller hennes arbetsliv.

Så nu tar jag och anpassar mej till verkligheten och funderar på om jag ska försöka ”spita ut” vante nr 1 eller om jag helt enkelt ska sticka två till och se om det blir samma där. Isåfall kanske jag får ihop ett par som är lika och som man kan erbjuda nån behövande. Eftersom detta beslut kräver en enorm koncentration tror jag att jag måste lägga mej ner ett tag och lugna ner mej så att beslutet blir det rätta.

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Vad har du gjort idag då?”

  1. Tur att vi slipper jäkta och flänga och framför allt få göra precis som vi vill. Jag har suttit nere vid sjön med en massa kompisar och grillat korv och njutit av den sena höstdagen. Tänk att slippa sitta inne på ett kurigt kontor och glo in i datorn. Vilken lycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *