Dyster helg

I lördags bestämde jag mej för en tur ner på stan. Julklappar ska inhandlas inför Stockholmsbesöket i slutet av månaden. Började trippa så smått nerför backarna från min högt belägna gata i stan. Det gick inte fort. Jag var skiträdd att jag skulle halka. Med tanke på min brottsstatistik är det inte bara som jag inbillar mej att jag skulle kunna ramla. Vet också att det inte går att vara försiktig bara, man måste ha lite tur också.

Gick så sakta så sakta och kände mej så gammal och krokig. Efter ett litet tag och när värsta nerförsbacken utan en gnutta grus låg framför mej så vände jag.

Sur förstås och less på mej själv för att jag fegade ur. Sen blev jag sittande och kollade på det hemska som skett i Paris. I TV-sändning efter TV-sändning talade experter, politiker och vanligt folk och det blev bara tjockare och tjockare i halsen.

Det var inte meningen att det skulle bli nåt gjort den här dan och det blev det inte heller. När fotbollsmatchen började fram på kvällskröken uppbådade jag dock lite energi och kunde skrika och svära ungefär som vanligt.

Idag var det gymdag och då gruvade jag mej igen för att gå iväg. Gu va löjligt, det var inte ett dugg halt och nu får det bli slut på dumheterna. Vinter är det, halt blir det och jag är bara fånig. Så det så…

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Dyster helg”

  1. Vintern är hal och snöig och jävlig på alla vis och risken att halka är värst innan man vant sig och inte vill man ju bryta något ben eller handled minsann så du gör rätt i att hålla dig inne. Det har jag gjort idag fast jag egentligen skulle åka iväg och handla men nu tjurar jag i soffan med hunden Jack och Åsanisse och vägrar lyfta ändan mer än för att elda i kaminen och dricka kaffe. Det blir väl bättre när man vant sig vid snöhelvetet. Det fullkomligt vräker ner här nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *