Första puffen … check

Så kom den första härliga puffen. Julen är på intåg. Jag gillar allt runtomkring. Advent. Ljusen. Allt det röda. Lummer i taket. Granris. Alla små lampor i långa rader; hjärtan, stjärnor, röda, gröna, vita. Små och gulliga. Undrar vem som kom på det, små lampor på en rad. Man kan linda dom runt vad som helst. Och vips så lyser och glittrar det överallt.

Idag var det Julmarknad hemma i byn. Vägen dit kantades av vita frostiga träd och granar som i en film. Snötyngda och med tunga grenar stod dom där och bugade längs vägen. Lantstället såg fruset och kallt ut. Faktiskt ogästvänligt. Det är helt klart mer passande som sommarställe. I lusthuset var till och med fönsterrutorna vita. En kort titt att värmen fungerade och sen iväg till Bygde-gården där det minsann inte sparats på krutet för att uppnå julstämning.

Gröt på spisen, tomtar på gardiner i fönstren, kaffe och pepparkakor. Mycket folk. Många ”knallar” som sålde hemgjorda och bortgjorda saker. Godis, kakor,  vackra handarbeten, kransar, ostar och korvar. Plånboken stod öppen i flera timmar.

Nöjda och glada åkte vi tillbaka till våran gata i stan. Nu hade solen gått ner men träden var lika vackra. Nu ska jag bara bärga mej till nästa vecka då jag får ”göra advent”. Härlig lördagkväll på er alla!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Första puffen … check”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *