Granen…

Ibland blir det problem. Med det jag tänkt ut. Jag har ofta inte räknat med de otaliga praktiska saker som måste fungera för att mina planer blir genomförbara.  Grrr.

Den fina LILLA granen som jag snott i skogen bakom Lantstället skulle stoppas ner i hålet på altanbordet – där det brukar sitta en väldigt smal (trodde jag) pinne till ett solparasoll. Det var bara det att min LILLA gran var så otroligt tunn i foten så det fattades flera centimeter innan hålet blev täckt. Den satt absolut fast men så fort minsta vindil dök upp så dök också granen. Självklart hade jag direkt dekorerat den med fina små lampor och röd-vit-rutiga rosetter så man förstod ju hur fin den skulle kunna vara i upprätt tillstånd.

Den andre personen i hushållet är inte alltid för mina ibland avancerade och framför allt oftast ogenomförbara idéer, men här såg han potentialen. Tillsammans provade vi en rad lösningar: 1. göra foten bredare med folie 2. eftersom folien inte satt fast knyta en trasa 3. stoppa ner foten längre så att några kvistar tog emot. 4. åka till Rusta och försöka få tips.

Och det fick vi. Inget svårt heller. Dom hade nämligen en julgransfot som stod på en platta, den kunde användas till alla sorters fötter, dvs man kunde dra åt skruvarna jättelångt. Inför kommande kallperiod hällde vi dessutom i vatten som ska frysa och då kan inte ens en ny Gorm förstöra min gulliga installation.

Nu står den där så fin och bara därför ska jag ta ett kort så att alla får se.

Granen 3

 

 

 

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Granen…”

  1. Det blev väl jättefint det. Ofta är dom små granarna finast och lättast att hitta. Jag har ingen utegran iår men har satt ljus på mina granrisfyllda blomlådor under fönstren och det blev fint det med. Man får göra allt för att lysa upp den mörka december

    1. Visst är det härligt med alla ljusen utomhus. När jag sitter här och skriver
      så ser jag utanför nåt slags flaggspel som man hissat upp i flaggstången.
      Sen går det liksom linor ner åt alla håll. Jättefint är det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *