Vilken sorts tant?

Idag föll min tanke på Mitt Liv som Tant. Hur kommer jag att se ut om 10-15 år, för då är jag väl en tant? Vilken typ blir jag?

Kanske hon som har en snygg kappa, matchande halsduk som är knuten runt halsen, fast inte riktigt på rätt sätt, det är liksom nån liten snits som saknas. Och på fötterna har hon snygga stövletter med en liten trevlig klack. Trots att den är både liten och trevlig har hon problem att hantera den, hon liksom sätter ner trampdynan först och hälen sen. Det hela ser ytterst osäkert ut.

Kanske hon som har jeans i en urtvättad nyans, lite stora, håller ihop i midjan med ett slitet bälte, flanellskjorta och en grön Helly Hansen-jacka som jag minns salufördes tidigt 80-tal. Hon har rekorderliga joggingskor med tjock sula. Och i halsen har hon en snusnäsduk av den gamla hederliga modellen.

Kanske hon som har en liten söt basker käckt på svaj. Och en jacka i mörkblått ulltyg. Rutiga tweedbyxor med ett litet slag nertill. Och promenadskor, helt släta framtill och en liten kilklack.

Eller kanske hon som har ursnäva moderna jeans, hon som pressat sig i en 36:a. Det är nitar på både jeansen och på skinnjackan som även är försedd med fransar. Innanför jackan har hon såklart en turkos top med små stenar utgörande bilden av en tiger. På fötterna boots med nåt sirligt mönster.

Ja vem av dom? Jag tror faktiskt jag blir en blandning. Helt klart kommer jag att ha basker, en röd. Ulljacka, definitivt. Och absolut inte jeans. Några svarta raka kanske. Och på fötterna har jag rejäla skor där jag har plats för flera sulor och inlägg. Jag går stadigt fram förmodligen med hjälp av käppar eller rullator. Jag hoppas verkligen att jag får ett liv som Tant.

För att tala om något helt annat så såg jag på Ernst i veckan. Han skulle göra inlagd strömming och berättade att man inte skulle hacka dillen, utan skära den (skillnad???), dvs man skulle visa att man ”var hygglig mot dillen och berätta för den hur fin den är” ….

Ja jag säger då det. Helt klart är jag inte knäppast… Härlig lördag på er!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Vilken sorts tant?”

 1. När vi blir tant någon gång i framtiden så lär vi nog ha olika kläder du och jag. Jag känner redan igen mig i den där som har utslitna jeans och rutig skjort och gammal hellihansen. Så går jag redan omkring. Kanske är jag redan tant

  1. Ja i vissas ögon är man såklart tant. Men själv tänker man inte så.
   Förmodligen beror detta på att man
   1. inte kan tänka klart
   2. lever i en fantasivärld
   3. saknar verklighetsförankring
   4. vill inte inse sanningen
   Men det spelar ju ingen roll. Som min mormor sa: ”Gå fort så ser ingen
   hur du ser ut!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *