Ser lite tussigt ut …

hyacint kakfat

Ja såhär ser det ut. Den tredje hyacinten i ordningen har nu gett upp. Jag tycker dom är finast när dom inte slagit ut utan bara står där som en knopp som man inte alls vet hur den kommer att forma sig. Man vet bara att den är vit eftersom plastlådan som den kom i var av den färgen. Innan jag fattade det!!! Komma hem med en blå hyacint …. hur skulle det se ut?

Och kakfatet har sett bättre dagar. Fast jag har lite jitterbuggar kvar, vilket är väldigt tursamt för dom är ju godast.

Nej nu skulle det behövas bli ett slut på detta. Men det gäller att hålla ut julen lite till. Om jag inte, en dag som denna, skulle ha så många roliga och tidskrävande saker att ta mig an, så vete sjutton om jag inte hade fallit för frestelsen. Att riva ner allt och ersätta det med blommiga vårgardiner och vita tulpaner. Men som sagt, jag håller mig. Dessutom kommer stockholmsbarnbarnen hem i helgen och dom måste väl få se lite av våran jul också. Jag behärskar mig alltså.

Men det känns i alla fall helt meningslöst att börja städa runt omkring. Nu får det vara dammigt. Fast jag ska såklart hyfsa till lite. Hyacinten åker förstås och kakfatet får gapa helt tomt tills det kommer nån tacksam fikagäst. Hoppas även där på barnbarnen.

Sen yngsta dottern for hem igår har det blivit väldigt tyst här på våran gata i stan. Nu är det bara vi två kvar och vi har ju sagt det mesta. Men idag är det nyårsafton och vi ska till kompisar och fira. Känns jättehärligt att få gå bort och äta god mat och umgås med trevliga människor ikväll.

Nyårskrönika? Vad har hänt under året? Säkert en hel del. Men det jag vill minnas är att hela familjen varit friska och att inga stora sorger utan bara små bekymmer har drabbat oss. Det är något att glädjas åt och nu hoppas jag bara på ett lika glädjefullt nästa år.

Vill också passa på att tacka alla som följer mina små noteringar om mitt enkla och innehållslösa liv.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

barbro

3 reaktioner till “Ser lite tussigt ut …”

  1. Gott Nytt År Barbro !
    och fortsätt att förgylla vardagarna för oss med dina gluriga inlägg.
    Man blir alltid på gott humör när man får läsa om allt du företar dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *