Nu ha vi ljus….

Här kommer en liten sång som ni kan sjunga så här på morgonkvisten. Det piggar upp, jag försäkrar. Melodin är känd.

Nu ha vi ljus här i vårt hus
granen är borta hopptralalala
tomtarna som
stod där i ra
har flyttat in
i en låda som är märkt med Julen
ute vaknar dagen kall och kulen
tralalalala tralalalala tralalala hejsan

Jodå, igår åkte allt iväg. PUH! Det tog sin lilla tid kan jag säga. Jag var helt utmattad efter det storjobbet. Nu har man ju degat hela julen så det behövs inte mycket för att man ska bli helt uttröttad.

Visst kändes det lite konstigt att sätta upp Lena Linderholms gardiner med citroner gula och det kändes konstigt att bordet plötsligt, utan iläggsskiva, var så litet och behändigt och vid frukosten satt vi väldigt nära varandra. Men det var bättre lyse så här och det blev längre fram till diskbänken. Jag har en bekant som hade räknat stegen mellan sovrum och kök, hon kom fram till att om hon promenerade där några gånger om dan så blev det flera kilometer. Något som jag inte har för avsikt att börja med.

Nya blommor köpte jag också. Dom gamla, julblommorna, hade faktiskt inte riktigt tagit slut, men det passar sig inte med julrosor och citroner. Så det så!

Och nu idag ska jag iväg och prova glasögon på Specsavers. Dom säger ju att det kostar 349 kr och att då ingår ett par glasögon. Fan trot! Bara därför ska jag gå dit! Bara för att det ju kan tänkas att jag har fel, vilket i det här fallet skulle glädja mig oerhört.

Härlig måndag höll jag på att skriva. Visst är det konstigt att det är torsdag idag?

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *