När snåljåpen var på stan

Jodå, så här gick det när snåljåpen skulle utnyttja ett insmickrande erbjudande och köpa nya glasögon för lite och ingenting.

Hade lyckats få tid hos Specsavers och när jag kom dit förstod jag att det nog var tur, där var massor av människor. Alla hade väl gått på samma ”nit” som jag antagligen. Eller var det gamla kunder som plötsligt skulle se nytt på saker och ting?

Direkt när jag kom in till optikern började han berätta om de olika prisklasserna. Jag förstår varför. Förmodligen för att jag inte skulle dra mig ur innan vi påbörjat undersökningen, vilken var väldigt bra. Han tog kort på hela ögat och jag fick se hur mina ådror till och från hjärtat korsade varann på ett väldigt trevligt sätt. Jag fick också se hur ett öga ser ut på en ung person och när man jämförde det med mitt så förstår jag varför synen blir grumligare eftersom.

Nåväl, min syn hade förändrats till det bättre. Jag kunde välja att byta, eller ha kvar mina gamla. Det skulle nog funka vilket som. Men nu var det egentligen bågarna jag skulle byta ut eftersom dom blivit så ”slackiga”, så då var det väl lika bra att byta glas också, eller hur?

Ut till butikschefen Maria som skulle lotsa mig i båglandet. Hon satte direkt kurs på hyllor märkta med Tiger, Boss mm. Jag tog ett litet extra andetag men då förklarade hon leende att vissa hade 50 % rabatt. Då började vi prova. Och förstås, prova och prova. Det vet ju alla som provat glasögon. Det är inte lätt. Men konstigt nog så får man till slut fram några par som passar bättre. Det ena gjorde att jag såg ut precis som Yvonne Lombard, något som jag påpekade för butikschefen och då såg hon väldigt förvånad ut. Dom valdes bort eftersom jag inte i onödan vill bli förknippad med Mmmm Marabou. Fast den minimerade skara som minns den reklamen kanske är försumlig i sammanhanget. Jag tog inte dom.

Sen fick jag välja igen. Progressiva glas kunde fås i tre olika utföranden. Fina bilder där synfältet kraftigt minskade ju billigare slipning. Jag tog den dyraste…. Vem vill se lite när man kan få mer?

Till sist kunde jag inte låta bli att fråga. Vad skulle jag ha fått för 349 kronor? Jo, Du väljer vilket par du vill från ett utvalt sortiment och enkelslipade standard-glas 1,5 ingår alltid. 

Jag undrar nu: vem har såna?
Ni undrar nu: vad kostade mina? Långt långt därifrån…

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “När snåljåpen var på stan”

    1. Ja vad ska man göra. Jag måste ju ha glasögon, så enkelt är det.
      Jag ska hämta dom i nästa vecka så då blir det spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *